Het alarmeringssysteem bij ontvoerde kinderen, AMBER Alert, zet nu ook Twitter in. Ook wordt er voortaan automatisch een printbare, elektronische poster meegestuurd bij AMBER Alert E-mail Alerts.


Alarmeringen worden nu ook uitgestuurd via de officiŽle Twitter-accounts van AMBER Alert Nederland. Dit zijn: http://twitter.com/AMBER_Alert_NL en http://twitter.com/AMBER_NL_news. Verder wordt nu automatisch een printbare, elektronische poster meegestuurd met AMBER Alert E-mail Alerts. Deze poster kan snel en eenvoudig worden uitgeprint en opgehangen in bijvoorbeeld recepties, winkels, sportkantines en eetgelegenheden. Hierdoor bereikt een AMBER Alert voor een vermist kind nog sneller miljoenen Nederlanders.

Bij het AMBER Alert dat op donderdag 11 maart rond werd uitgestuurd voor Millie Boele werd voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe AMBER Alert IT-infrastructuur van Netpresenter, IC&S en CM Telecom. Binnen tien minuten werden al miljoenen Nederlanders gealarmeerd. Het Alert werd verspreid via TV, radio, borden langs de snelweg, SMS met foto, e-mail, MSN, via Hyves, iGoogle, Twitter, als screensaver en PC pop up, ook verscheen het AMBER Alert voor het eerst op honderden (reclame)schermen in bijvoorbeeld bussen, supermarkten, bioscopen en zwembaden door het hele land. Verder verscheen het automatisch op vele grote nieuwssites zoals telegraaf.nl en op ruim 400 kleinere websites.

"Doel van het AMBER Alert is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te bereiken met een foto van een ontvoerd kind. Sociale media zoals Twitter zijn daar bij uitstek geschikt voor. Veel mensen gebruiken hun smartphone om altijd en overal op de hoogte te blijven van de laatste ĎTweets'. Dat zijn bij een AMBER Alert dus direct tienduizenden mensen die uitkijken naar het ontvoerde kind," aldus Frank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter, het bedrijf achter AMBER Alert Nederland.