CanalDigitaal HDTV zender uitbreidingCanalDigitaal is druk bezig haar HDTV pakket uit te breiden. Vandaag worden de zenders Nederland2 HD en SBS6 HD aan het CanalDigitaal aanbod toegevoegd. Ook wordt de Engelse zender ITV HD aan de CanalDigitaal fastscan toegevoegd.

Ook CanalDigitaal, zoals eerder aangekondigd, vanaf vandaag 30 maart, de Thema-zenders in MPEG4 uitzenden. Evenals de zender Boomerang welke vanaf het Familie-pakket beschikbaar is.

Om de Thema-zenders in MPEG4 te kunnen bekijken heeft u een HD-ontvanger nodig. Met een geschikte HD-ontvanger kunt u daarnaast ook kijken naar de vrij te ontvangen zenders in HDTV kwaliteit zoals Nederland1 HD, Nederland2 HD, Nederland3 HD, ARD HD, en ZDF HD. Kijk voor het volledige overzicht in onderstaand schema.

Klanten die nog een Thema-pakket of een oud HDTV-pakket (i.c.m. het Thema-pakket) hebben zijn de afgelopen weken actief door CanalDigitaal benaderd met een persoonlijke aanbieding. Heeft u nog niet gereageerd op uw persoonlijke aanbieding dan kan het zijn dat u vanaf vandaag, 30 maart, beelduitval heeft op bovenstaande zenders. Wanneer u deze zenders wilt blijven bekijken adviseren we u om een geschikte HD-ontvanger aan te schaffen. Ga daar voor naar www.canaldigitaal.nl/nietsmissen of neem telefonische contact op via 035-6466867 (lokaal tarief).

HDTV-pakket
Met de HD-ontvanger kunt u ook kiezen voor het HDTV-pakket met inmiddels een fiks HD zenderaanbod. Per 30 maart zijn er 3 HD-zenders bij gekomen. SBS6 HD als onderdeel van het HDTV-pakket en de vrij te ontvangen zenders Nederland2 HD en ITV HD.

In april zal CanalDigitaal de zenders RTL5 HD, RTL7 HD, Net5 HD en Veronica HD toevoegen aan het HDTV-pakket. Medio april ziet het HD zenderoverzicht er als volgt uit:

Vrij te ontvangen HD zenders met een MediaGuard 3-smartcard van CanalDigitaal
Nederland 1 HD
Nederland 2 HD
Nederland 3 HD
Anixe HD
BBC HD (met Triple Sat schotel)
TV HD (met Triple Sat schotel)
Arte HD
ARD HD
ZDF HD
Servus HD
ITV HD (met Triple Sat schotel)

CanalDigitaal HDTV-pakket voor 5 Euro per maand
RTL4 HD
RTL5 HD
RTL7 HD
SBS6 HD
NET5 HD
Veronica HD
Brava HDTV
Nat Geo HD
Discovery HD
History HD
Eurosport HD
MTVNHD
EEN HD

Nieuwe zenderlijst inladen

Om direct te kunnen kijken naar de nieuwe HD- en de Thema zenders is het noodzakelijk dat u de zenderlijst opnieuw inlaad. Nadat de lijst is ingeladen kunt u direct kijken naar de nieuwe zenders. Maakt u al gebruik van een CanalDigitaal Philips HD-ontvanger dan geeft deze automatisch aan dat er een nieuwe zenderlijst beschikbaar is. Heeft u een andere gecertificeerde ontvanger dan kunt u de zenderlijst handmatig inladen. Wij verwijzen u hiervoor naar de handleiding van uw ontvanger
De fastscan posities van de nieuwe HD zenders zijn: 102: Nederland 2 HD, 106: SBS6HD, 136: ITV HD.

Voor de Thema-zenders betekent de wijziging:
Thema-zender Nieuwe situatie vanaf 30-3-2010
Het Gesprek vanaf Basis-pakket (MPEG4)
HollandDoc vanaf Familie-pakket (MPEG4)
Consumenten24 vanaf Familie-pakket (MPEG4)
Geschiedenis24 vanaf Familie-pakket (MPEG4)
Humor24 vanaf Familie-pakket (MPEG4)
Nederland24 vervalt
NostalgieNet vanaf Familie-pakket (MPEG4)
MGM vanaf Familie-pakket (MPEG2)
Body in Balance vanaf Familie-pakket (MPEG4)
Nat Geo Wild vanaf Familie-pakket (MPEG2)
Discovery Science vanaf Entertainment-pakket (MPEG4)
Discovery Travel & Living vanaf Entertainment-pakket (MPEG4)
E!Entertainment vanaf Entertainment-pakket (MPEG4)

Bron: CanalDigitaal