RTL 7 zendt de finale van het toernooi om de KNVB-beker op 25 april twee keer uit. De zender heeft hiertoe besloten omdat de gemeente Rotterdam en de KNVB het aanvangstijdstip hebben vervroegd van 18.00 naar 14.00 uur. Dit om de veiligheid te kunnen garanderen bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. RTL 7 zendt de wedstrijd zondagmiddag live uit en vervolgens vanaf het aanvankelijke tijdstip een herhaling.

“De afspraak was dat we de wedstrijd vanaf 18 uur konden uitzenden, maar vanwege veiligheidsaspecten is dit vervroegd”, aldus programmadirecteur Peter Lubbers van RTL 7. “Veiligheid gaat altijd voor, maar voor de tv-kijker is dit besluit nadelig. In het weekend heeft men overdag vaak verplichtingen. Voor degenen die hier ’s middags niet aan toekomen, en wellicht ook de nieuwsberichten over de eindstand weten te ontwijken, zenden we dan ’s avonds de gehele wedstrijd nog een keer uit.”

Ook de KNVB is niet gelukkig met het nieuwe tijdstip, omdat er op dat moment nog wedstrijden zijn in het amateurvoetbal.