Marktplaats stapt na 11 jaar af van het gebruik van frames, om de toegankelijkheid van de website voor mobiele apparaten te verbeteren.

De populaire handelssite maakte sinds de start in 1999 gebruik van zogenoemde 'frames'. Door daarmee te stoppen, is de website nu gemakkelijker bruikbaar vanaf netbooks en mobiele telefoons. Daarnaast maakt deze aanpassing het gemakkelijker url's te kopiŽren en met elkaar te delen. Ook voor zoekmachines is een site zonder frames beter indexeerbaar, wat het vinden van de inhoud vergemakkelijkt. "De navigatie wordt afgestemd op de behoefte van de gebruiker op dat moment", licht woordvoerder Arusha Mau-Asam toe.

Frames werden in de beginjaren van internet gebruikt om de navigatie binnen een website te scheiden van de inhoud van de pagina's. Op een pagina die is opgebouwd uit frames blijven navigatie-onderdelen als links, knoppen en logo's staan als een bezoeker scrollt door de inhoud. Hoewel deze techniek zeker voordelen bood, wegen die niet meer op tegen de genoemde nadelen. Daar komt bij dat de gemiddelde bezoeker inmiddels zo ervaren is dat hij of zij niet zo snel in paniek zal raken als de navigatie-elementen uit beeld scrollen.