Logitech komt met een nieuwe telg binnen zijn Harmony-lijn. De nieuwe universele afstandsbediening moet het zonder lcd-scherm stellen, maar is dan ook een stuk goedkoper dan Logitechs eerdere Harmony’s.
De nieuwe afstandsbediening gaat Harmony 300i heten en komt eind mei op de markt. Willen de prijzen van eerdere Harmony-modellen nog wel eens variëren van enkele tientallen tot een paar honderd euro, met de 300i houdt Logitech het prijskaartje bescheiden. De nieuwe bediening gaat ongeveer 30 euro kosten.

Het apparaatje kan vier afstandsbedieningen vervangen, en moet zo helpen de tv-hoek op te ruimen. Volgens Logitech kunnen gebruikers eenvoudig de functies van bestaande afstandsbedieningen programmeren, door online te kiezen uit een database van een kleine kwart miljoen apparaten, afkomstig van ruim 5 duizend fabrikanten.Het nieuwe instapmodel werkt volgens hetzelfde principe als eerdere Harmony-producten. Na installatie van de maximaal vier apparaten kan men verschillende gebruiksscenario’s instellen. Vervolgens worden met een druk op de knop ‘tv kijken’ bijvoorbeeld de televisie, versterker en digitale tv-ontvanger automatisch ingeschakeld.

Of dat met de nieuwe bediening net zo makkelijk zal werken als bij de duurdere Harmony-modellen, is nog even afwachten. Omdat specifieke afstandsbedieningen nog wel eens afwijkende knoppen hebben, is een lcd-scherm handig. Zo kan de universele afstandsbediening ook knoppen tonen die niet fysiek aanwezig zijn. De Harmony 300i moet het zonder zo’n lcd-schermpje stellen.


© NU.nl/Jeffrey Weller