De Grootste Familie van Nederland is vrijdag 2 april 2010 uitgebreid. De publieke zender is van start gegaan met een nieuw radiostation: 'Sterren.nl Radio'. Op het nieuwe station is uitsluitend muziek van vaderlandse bodem te horen. Het radiostation van de Tros is op dit moment alleen te beluisteren via internet. In de loop van het jaar krijgt het radiostation ook landelijke kabelfrequenties.

Het nieuwe hollandse radiostation is afgelopen vrijdag officieel geopend door de zangers Nick & Simonin het Tros-gebouw aan de Lage Naarderweg in Hilversum.

Artiesten
Tijdens het openingsfeestje waren ook veel Nederlandse artiesten aanwezig zoals Jan Smit, André van Duin, 3JS, George Baker, Peter Koelewijn, Jan Keizer & Anny Schilder, Sieneke, Pam Feather, Thomas Berge, Antje Monteiro, Belle Perez, Wolter Kroes, Monique Smit, Tim Douwsma en Grad Damen.

De programma’s op 'Sterren.nl Radio' worden gepresenteerd door bekende Tros-deejays, onder wie Daniël Dekker, Corné Klijn en Edwin Diergaarde. Ook tv-presentator Kees Tol, belspelpresentator Harold Verwoert en Fred Siebelink van KXradio hebben zich aan het radiostation verbonden. Luisteraars van 'Sterren.nl Radio' blijven tijdens het luisteren ook ieder uur op de hoogte van het laatste nieuws en het actuele weerbericht in het NOS Journaal.

'Sterren.nl Radio' moet een aanvulling worden op het digitale themakanaal Sterren.nl (Sterren24). TROS Sterren.nl zet zich in voor de Nederlandse muziekcultuur. Zo zendt Sterren.nl wekelijks de Sterren.nl Top 20 uit, de hitbarometer van de Nederlandstalige muziek. Bovendien geeft Sterren.nl de ruimte aan nieuw Nederlands talent. [Radio.NL]Radio.NL was er ook bij en maakte een korte fotoreportage van de opening.