UPC en Ziggo klaar voor 3D-televisie


De kabelexploitanten UPC en Ziggo willen nog dit jaar nieuwe klanten werven door het aanbieden van tv-programma’s in driedimensionaal beeld. De netwerken van de twee kabelaars zijn geschikt voor 3D-televisie, maar programma’s zijn vooralsnog schaars. Zij willen daarom speciale 3D-evenementen gaan organiseren.

Ziggo kondigt vandaag aan dat het binnen twee weken start met het uitzenden van 3D-films. Die zijn tegen betaling van 3 euro te zien via de dienst Video On Demand. Daarnaast hoopt Ziggo de 3D-uitzendrechten van het WK Voetbal in Zuid-Afrika te verwerven. ”Als ons dat lukt, gaan wij er voor zorgen dat op verschillende plekken in het land groep groepen mensen naar het voetbal in 3D kunnen kijken,” zegt Marcel Nijhoff van Ziggo. Sony neemt het WK op in 3D en vertoont de wedstrijden in grote stadions.

UPC laat weten ‘later dit jaar’ soortgelijke publieksevenementen te organiseren, in samenwerking met tv-fabrikant Samsung, Sport 1 en filmstudio Disney. UPC vertoont daar twee Toy Story-films en werkt ‘actief samen’ met tv-producenten voor meer 3D-aanbod.

Niet alleen het programma-aanbod is schaars, ook het aantal tv’s dat het driedimensionale beeld kunnen weergeven. Die komen pas deze maand in Nederland op de markt.

(Het Parool)