Steeds meer tv-kijkers hechten volgens KPN waarde aan haarscherp beeld en perfect geluid voor een zo optimaal mogelijke tv-beleving. Eind 2009 had 70% van alle huishoudens in Nederland de beschikking over een HD-ready of Full HD TV-toestel. Vandaag introduceert KPN een HD tv pakket. HD tv staat voor High Definition Television en zorgt voor intensere kleuren, tot vijf keer scherper beeld en ultiem geluid. High Definition betekent dus nog meer details, waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent. Om HD tv mogelijk te maken heeft KPN zijn netwerk fors uitgebreid.

Het HD tv-pakket is verkrijgbaar via Interactieve TV van KPN en bestaat uit 10 HD-zenders; Nederland 1, 2 en 3, Net5, SBS6, Veronica, de Vlaamse zenders Één en Canvas Ketnet, en de themazenders Discovery HD en Animal Planet HD. Om te kunnen genieten van High Definition moet de kijker beschikken over een HD of HD ready televisie, herkenbaar aan het HD-logo. De Digitale tv-ontvanger van KPN is geschikt voor HD tv en hoeft dus niet vervangen te worden. KPN zal op korte termijn nog meer HD-kanalen toevoegen aan het HD tv-pakket.

Om nog meer Nederlanders te kunnen voorzien van Interactieve TV heeft KPN onlangs geïnvesteerd in de uitbreiding van het bestaande netwerk naar VDSL. Dit betekent dat de internetsnelheden voor klanten verhoogd zijn en daarmee ook het dekkingsgebied van Interactieve TV is vergroot. Ruim 80% van de Nederlandse huishoudens kan nu Interactieve TV van KPN thuis ontvangen.
Om te weten of HD tv van KPN in de regio beschikbaar is, kunnen consumenten een postcodecheck doen op: www.kpn.com/tv

Over TV van KPN
Met een marktaandeel van 23% is KPN de tweede aanbieder op de markt voor Digitale TV in Nederland. KPN heeft de ambitie om in 2010 en de daaropvolgende jaren zijn positie op de Nederlandse TV markt te versterken. Digitale TV van KPN is in twee vormen beschikbaar: Interactieve TV en Digitenne. Interactieve TV is interessant voor consumenten die graag zelf willen kiezen op welk moment zij programma’s en video’s (terug)kijken. Live TV Pauzeren, Programma Gemist, Videotheek Thuis en het opnemen en bewaren op de harddiskrecorder (tevens digitale ontvanger) zijn belangrijke functies van Interactieve TV. Voor Interactieve TV is het noodzakelijk om internet van KPN te hebben. De kosten voor het basispakket Interactieve TV zijn € 10,- per maand. De kosten voor het aanvullende HD pakket zijn € 10,- per maand. Met Digitenne ontvangen huishoudens de 23 meest populaire TV zenders en 19 radiozenders. Het signaal van Digitenne wordt opgevangen via een kleine antenne die naast de tv geplaatst wordt. Hierdoor kunnen gebruikers overal en makkelijk tv kijken. Digitenne is verkrijgbaar voor € 8,50 per maand. Voor meer informatie en verkrijgbaarheid kijk op: www.kpn.com/tv.

Bron: KPN