Ziggo wil op korte termijn beginnen met het uitzenden van 3D-televisie. Het overweegt daartoe een speciaal 3D-kanaal te openen. Ziggo wil 3D-films aanbieden via video on demand voor drie euro per film. Ook hoopt Ziggo 3D-beelden van het WK voetbal te kunnen uitzenden.


Ziggo is er snel bij, want er zijn momenteel nog geen 3D-tv's te koop. Wel hebben vrijwel alle grote TV-merken 3D-televisies aangekondigd die in de loop van juni beschikbaar zouden moeten komen. Samsung komt in de loop van de maand april al met de eerste 3d-televisies op de markt.

Ziggo ondersteunt zowel actieve als passieve 3D-beelden. De fabrikanten Samsung, Sony en Panasonic ondersteunen actieve 3D-beelden, terwijl LG televisies gaat brengen die de passieve variant ondersteunen. Bij de actieve 3d-variant hebt u een brilletje nodig dat op battterijen werkt. De stroomvoorziening is nodig om de beelden op de 3D-televisie te synchroniseren met respectievelijk het linker- en rechterglas. Gebruikt u de passieve variant, dan kunt u volstaan met een goedkoop brilletje zonder stroomvoorziening.

Ziggo gaat de 3D-content aanbieden in twee formaten: 720p en 1080i. Tegenwoordig zijn er ook al blu-ray films in 3D-formaat beschikbaar, meestal is dat in 1080p.