CanalDigitaal TV diensten via Hertzinger GSOHertzinger Satelliet Ontvangst en M7 Group hebben overeenstemming bereikt om de digitale televisiediensten van CanalDigitaal via de Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangstsystemen (GSO) van Hertzinger aan te bieden. Met deze overeenkomst is Hertzinger in staat om een volwaardige digitale televisie dienst te verkopen binnen alle GSO systemen die door haar beheerd worden.

Om de instap verder te verlagen voor bewoners van projecten waar Hertzinger actief is, zal per huishouden de eerste digitale (HD-) ontvanger gratis aangeboden worden. M7 Group levert in eerste instantie drie verschillende pakketten aanHertzinger, gebaseerd op de succesvolle HD Smartpack formule van CanalDigitaal. De klant ontvangt altijd de honderden gratis zenders die via de GSO systemen van Hertzinger te ontvangen zijn. Het additionele CanalDigitaal zenderaanbod loopt op tot meer dan 60 digitale zenders en meer dan 20 HDTV zenders.

Pieter Hertzinger, directeur Hertzinger : De concurrentie is er, met de kabel, glasvezel en Digitenne, maar met deze samenwerking blijft satelliet zich positief onderscheiden op kwaliteit, inhoud en prijs: zeker met het enorme HD aanbod. Het kwaliteitsverschil met andere infrastructuren is duidelijk zichtbaar. Met deze samenwerking en de laatste uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam is GSO “het” alternatief voor gestapelde bouw.

Over Hertzinger
Hertzinger is service provider voor de satelliet- en telecomsector in uiteenlopende disciplines. Naast aanleg en installatie van GSO-systemen (Gezamenlijke Satelliet Ontvangst), levert Hertzinger multimedianetwerken waarbij diverse diensten zoals televisie, internet en telefonie kunnen worden geëxploiteerd. In 2009 is aan het dienstenpakket ook de levering en installatie van Easy+ Domotica systemen toegevoegd. In 2010 is Hertzinger gestart met het aanbieden van ASTRA2Connect om onafhankelijk van conventionele infrastructuren altijd en overal een breedbandverbinding te kunnen aanbieden.

Over M7 Group
M7 Group SA is de Europese aanbieder van satellietdiensten voor consumenten en zakelijke klanten, werkend onder diverse merken met elk hun eigen taal- en cultuurspecifieke TV aanbod. De M7 Group is gevestigd in Luxemburg en heeft meer dan 1 miljoen kijkers die gebruik maken van een kleine schotel om honderden TV- en radiozenders digitaal te ontvangen. Onder de merknaam CanalDigitaal wordt al meer dan 10 jaar digitale televisie en radio via de ASTRA satelliet aangeboden in Nederland.

Bron: Hertzinger