Finale Masters Golf op 3D TV bij UPC
12 april 2010 08:06
Zoals al eerder aangekondigd toonde UPC Nederland gisteren de finale van het ĎAugusta Masters Golf Tournamentí live en in 3D aan een twintigtal journalisten.

De Algemeen Directeur van UPC Nederland, Diederik Karsten, gaf het startsein voor de eerste 3D live uitzending die een kabelbedrijf in Nederland doorgaf. Een groep genodigden waaronder de golffanaten en ex-internationals Bryan Roy en Aaron Winter keken vol spanning naar de finale van het bekende Golf tournooi waar Tiger Woods zijn comeback maakte. Later dit jaar organiseert UPC in samenwerking met diverse andere partijen meer 3D TV evenementen om kijkers kennis te laten maken met de 3D kijkervaring.

De beelden werden vanuit de US doorgegeven via een Sport1 3D kanaal dat in een resolutie van 720p naar UPC werd doorgezonden in het zogenaamde side-by-side systeem. Samsung had een aantal 3D TVís met brillen uit de C7700 serie ter beschikking gesteld waarop de wedstrijd kon worden gevolgd.

UPC kon, net als Ziggo op de 3D TV bijeenkomst vorige week, geen concrete datum noemen waarop voor de consument een 3D kanaal beschikbaar zal komen. Opnieuw heeft uw redactie de suggestie gedaan om in elk geval te starten met een demo-kanaal zodat de eigenaren van een nieuwe 3D TV thuis een indruk kunnen krijgen van de mogelijkheden die 3D TV biedt.
UPC noemde onder andere Roland Garros als een mogelijke start voor 3D TV uitzendingen maar ook op dat punt konden geen toezeggingen worden gemaakt.