Nieuwste Windows Phone heet KIN

Microsoft heeft maandag een nieuwe Windowsgestuurde telefoon gelanceerd, bedoeld voor gebruikers van sociale media en online-diensten. Eigenlijk gaat het om een mobieltje van Sharp, dat in de VS samen met Verizon-abonnement wordt verkocht. In Europa gaat Vodafone hem verkopen in Groot-BrittanniŽ, Duitsland, ItaliŽ en Spanje. In de Benelux moeten we wachten.De KIN is duidelijk gericht op jongeren, waar onderlinge communicatie binnen sociale netwerken een steeds grotere rol speelt. KIN betekent letterlijk "familie" en staat voor het delen met de mensen (vrienden, familie). Met de KIN is het mogelijkheid om direct ervaringen te ontvangen van en te delen van een aantal sociale netwerken (Facebook, MySpace, Twitter, Windows Live). Er zit, afhankelijk van het model, een 5 MP of een 8 MP camera in. Alle berichten, contacten, foto's en video's die de gebruiker maakt worden bovendien automatisch opgeslagen op een eigen website in het internet.

Voor de KIN is speciale software ontwikkeld, Windows Phone for KIN, dat overigens wel sommige elementen van Windows Phone 7 bevat.
Voorlopig komt de KIN in Europa alleen uit in Groot-BrittanniŽ, Duitsland, ItaliŽ en Spanje. Over andere Europese landen is op dit moment nog niets bekend.