Results 1 to 7 of 7

Thread: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave...??

  1. #1
    New Member
    Join Date
    14-04-2010
    Location
    Wien/Prizren
    Posts
    3
    Uploads
    0

    Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave...??

    tungjat shok,

    e kam instalu per here te pare ne jeten teme nje satelit... gjendem ne austri/wien dhe para 3 dite e instalova antenen (80cm) dhe pas pak kohe dhe me pak fat e gjeta edhe satelitin ne 16E° si dhe kanalet e digitalbit. si receiver kam ODS 3000C... disa transponder u desh me i shkru vet po me ne fund funksionoj gjithqka...

    tash i kam disa pyetje ku nuk kam mund me gjet pergjigje...
    - pse secili transponder ne nje satelit po e ka signalin dhe qualitetin ndryshe?? p.sh. top channel (11055) e ka signalin diku 80%, kurse RTK (12633) e ka vetem 68%?? kete nuk e kuptoj! :)

    - kam edhe nje pyetje tjeter: prej dites se djeshme nuk me kap asnje kanal te transponderit "10758", pra ku gjenden programet si supersport 1,2,3... RTV 21, KTV, etj... shkoj ne meny edhe i lypi programet edhe manual, po nuk ndihmon asgje! kret kanalet tjer mi kapen pa problem, perveqse kete te "10758"...
    qka mund te jete kjo?

    flm per ndihme!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    06-09-2005
    Posts
    166
    Uploads
    0

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    Quote Originally Posted by snoop86 View Post
    tungjat shok,

    e kam instalu per here te pare ne jeten teme nje satelit... gjendem ne austri/wien dhe para 3 dite e instalova antenen (80cm) dhe pas pak kohe dhe me pak fat e gjeta edhe satelitin ne 16E° si dhe kanalet e digitalbit. si receiver kam ODS 3000C... disa transponder u desh me i shkru vet po me ne fund funksionoj gjithqka...

    tash i kam disa pyetje ku nuk kam mund me gjet pergjigje...
    - pse secili transponder ne nje satelit po e ka signalin dhe qualitetin ndryshe?? p.sh. top channel (11055) e ka signalin diku 80%, kurse RTK (12633) e ka vetem 68%?? kete nuk e kuptoj! :)

    - kam edhe nje pyetje tjeter: prej dites se djeshme nuk me kap asnje kanal te transponderit "10758", pra ku gjenden programet si supersport 1,2,3... RTV 21, KTV, etj... shkoj ne meny edhe i lypi programet edhe manual, po nuk ndihmon asgje! kret kanalet tjer mi kapen pa problem, perveqse kete te "10758"...
    qka mund te jete kjo?

    flm per ndihme!
    Ne se i ke vendosur ne rregull frkuencat e SSportit 10758 ,Vertikal, 27500, 7/8 dhe nuk ke sinjal per kete frekuence, mendoj une se duhet te ndrosh parabolen(antenen 80 cm) ne mbi 100 cm

  3. #3
    Senior Member aldo224's Avatar
    Join Date
    08-10-2008
    Posts
    301
    Uploads
    0

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    Quote Originally Posted by snoop86 View Post
    tungjat shok,

    e kam instalu per here te pare ne jeten teme nje satelit... gjendem ne austri/wien dhe para 3 dite e instalova antenen (80cm) dhe pas pak kohe dhe me pak fat e gjeta edhe satelitin ne 16E° si dhe kanalet e digitalbit. si receiver kam ODS 3000C... disa transponder u desh me i shkru vet po me ne fund funksionoj gjithqka...

    tash i kam disa pyetje ku nuk kam mund me gjet pergjigje...
    - pse secili transponder ne nje satelit po e ka signalin dhe qualitetin ndryshe?? p.sh. top channel (11055) e ka signalin diku 80%, kurse RTK (12633) e ka vetem 68%?? kete nuk e kuptoj! :)

    - kam edhe nje pyetje tjeter: prej dites se djeshme nuk me kap asnje kanal te transponderit "10758", pra ku gjenden programet si supersport 1,2,3... RTV 21, KTV, etj... shkoj ne meny edhe i lypi programet edhe manual, po nuk ndihmon asgje! kret kanalet tjer mi kapen pa problem, perveqse kete te "10758"...
    qka mund te jete kjo?

    flm per ndihme!
    Perderisa i ke kapur njehere keto kanale atehere normalisht i bie qe te kesh ndonje problem me parabolen. Mbase gjate montimit nuk e ke fiksuar mire dhe mund te kete patur ndonje luhatje gjate ketyre diteve dhe frekuenca 10758 e ndjen e para levizjen e paraboles nga qendra qe do thote se eshte e para qe ikin kanalet dhe nuk kane sinjal. Mundohu ta provosh duke e levizur shume pak parabolen por shume pak po them dhe duke e kontrolluar ne te njejten kohe me sy sinjalin tek kjo frekuence ose mundohu qe tek ferkuenca 11055 e topchanel meqenese aty ke sinjal atehere mundohu qe ta ngresh dhe pak kualitetin e sinjalit (nga 80% qe e ke diku tek 82-84% dhe atehere duhet te hyje automatikisht dhe frekuenca 10758. Gjithsesi qendron dhe ajo qe te thane per te qene me i sigurt me fuqine e sinjalit dhe te mos kesh keto probleme te duhet nje parabole me nje diameter pak me te madh 100 ose 110 cm. Shpresoj qe te te kem ndihmuar.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    14-04-2010
    Location
    Wien/Prizren
    Posts
    3
    Uploads
    0

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    Quote Originally Posted by alfonsodilo View Post
    Ne se i ke vendosur ne rregull frkuencat e SSportit 10758 ,Vertikal, 27500, 7/8 dhe nuk ke sinjal per kete frekuence, mendoj une se duhet te ndrosh parabolen(antenen 80 cm) ne mbi 100 cm
    e kishem mar me gjith qef nje antene mbi 100cm po ketu ku jetoj ne banes nuk kam te drejt me qit parabolen... dmth per mu antena 80cm eshte maximumi qe muj me e perdor!

    Quote Originally Posted by aldo224
    Perderisa i ke kapur njehere keto kanale atehere normalisht i bie qe te kesh ndonje problem me parabolen. Mbase gjate montimit nuk e ke fiksuar mire dhe mund te kete patur ndonje luhatje gjate ketyre diteve dhe frekuenca 10758 e ndjen e para levizjen e paraboles nga qendra qe do thote se eshte e para qe ikin kanalet dhe nuk kane sinjal. Mundohu ta provosh duke e levizur shume pak parabolen por shume pak po them dhe duke e kontrolluar ne te njejten kohe me sy sinjalin tek kjo frekuence ose mundohu qe tek ferkuenca 11055 e topchanel meqenese aty ke sinjal atehere mundohu qe ta ngresh dhe pak kualitetin e sinjalit (nga 80% qe e ke diku tek 82-84% dhe atehere duhet te hyje automatikisht dhe frekuenca 10758. Gjithsesi qendron dhe ajo qe te thane per te qene me i sigurt me fuqine e sinjalit dhe te mos kesh keto probleme te duhet nje parabole me nje diameter pak me te madh 100 ose 110 cm. Shpresoj qe te te kem ndihmuar.
    kete mendim e pata edhe une dhe e provova antenen me e leviz minimal ne te gjitha anet, mirepo cdo her vetem me keq u bente signali. kete e provova edhe me frekuencen e top-chanelit, si dhe me ate te "10758"...
    pra duket se antena eshte e fiksuar mir.

    si LNB e kam MAXIMUM PRO 1 SINGLE LNB (0.1): http://www.amazon.de/Kjaerulff1-Maxi.../dp/B002TLSRLW
    dhe si antene e kam: http://www.conrad.at/ce/de/product/9...-BEIGE/1317010

    a eshte kjo LNB e mir, cka mendoni??

    nuk e kuptoj se si munden prej dites ne dit me humb te gjith programet e asaj frekuence kurse krejt frekuencat tjera gjenden sic kane qen, dmth edhe signali i njejt...?

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    pershendetje.ne rradhe te pare vendos prap antenen te kete se me shume sinjal sic the me lart 80%tek topi,2-hyn tek menyja e aparatures dhe bej( facturi deafult)rikthim ne gjendjen fillestare....3 shko te kerkimi manual i kanaleve dhe gjej frekuencen 10757 v 7/8 ose auto ne q.q.s nuk e gjen bej kerkim kanalesh dhe shiko cfare do te ndodhi.......4 n.q.s prap nuk ta kap dyshoj tek lnb sepse ndodhin ndonjehere qe dhe e re nuk arrin te bej kapien e frek.me ka ndodhur .......
    dhe e fundit merre aparaturen provoje tek nje shok n.q.s dhe etje nuk ta kap ke tunerin e aparatures me ka ndodhur dhe kjo kur u hodh softi i ri .....(te keshilloj lnb smart titanium 0.1db)

  6. #6
    New Member
    Join Date
    14-04-2010
    Location
    Wien/Prizren
    Posts
    3
    Uploads
    0

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    Quote Originally Posted by tamo View Post
    pershendetje.ne rradhe te pare vendos prap antenen te kete se me shume sinjal sic the me lart 80%tek topi,2-hyn tek menyja e aparatures dhe bej( facturi deafult)rikthim ne gjendjen fillestare......
    Flm shume tamo, kjo ide vertet ndihmoi!!

    ju pershendes!

  7. #7
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: Nuk e kap Transponder "10758" te Digitalb-it dhe Pyetje tjera rreth Satelitave..

    me behet qefi shoku je i mirepritur..

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-04-2010, 01:43:54
  2. Cabo para conectar um notebook "ASUS M6B00N" a um "KAON KSC 570"
    By quim_pt in forum Portuguese / Português
    Replies: 6
    Last Post: 05-03-2006, 00:30:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •