Caiway voegt SBS6 en Veronica in HD toe aan in pakket


Kabelexploitant Caiway heeft deze weekl SBS 6 HD en Veronica HD toegevoegt aan het digitale pakket. Met deze toevoeging biedt Caiway de eerste tien televisiezenders van haar standaardpakket in HD-kwaliteit aan. Elke klant met een HD-ontvanger en een geschikte televisie (tenminste HD Ready) kan nu automatisch de HD-variant van deze zenders ontvangen.

Aart Verbree, algemeen directeur Caiway: Met de toevoeging van SBS 6 HD en Veronica HD biedt Caiway de eerste tien televisiezenders in het Basic pakket in HD-kwaliteit aan. We zijn erg trots om dit als eerste kabelexploitant in Nederland te kunnen aanbieden."

Tot nu toe maken Nederland 1, 2, 3 in HD, NET 5 HD, myZen.tv, Eurosport HD, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, En HD en Ketnet/Canvas HD deel uit van het HD-aanbod in het basic pakket, het pakket dat standaard bij de digitale kabelaansluiting geleverd wordt.

SBS 6 HD en Veronica HD komen niet beschikbaar in Hilvarenbeek, Loenen en Gouda, omdat deze netwerken op dit moment niet voldoende capaciteit hebben. Voor HD-doorgifte is aanmerkelijk meer kabelcapaciteit nodig dan voor gewoon digitaal signaal. Bovendien komen er in snel tempo steeds meer HD-zenders bij, waarvoor Caiway ruimte maakt. Op 10 oktober 2010 gaat Caiway daarom helemaal digitaal. Vanaf dan ontstaat er ook meer ruimte in het netwerk in Gouda. Caiway bedient op dit moment 150.000 radio- en televisieabonnees. [Radio.NL]