Toshiba XV HDTV serie Windows 7 gecertificeerdDe nieuwe Toshiba XV733 en XV743 HDTV series zijn de eerste HD TV toestellen in Europa die gecertificeerd compatibel zijn met Microsoft Windows 7.

De nieuwe XV lijn biedt full HD 1080p beeldkwaliteit en is uitgerust met zowel een analoge tuner als een DVB-T/C-tuner, die tevens ondersteuning biedt voor HD. De XV743-modellen worden geleverd met een aanvullende DVB-S/S2-tuner.

Verbonden met de wereld
“De nieuwe tv’s in de XV-serie bieden vele verschillende verbindingsopties waarmee je eenvoudig content en bestanden kunt overzetten naar en delen met andere verbonden apparaten,” zegt Sascha Lange, Head of Marketing Europe, Consumer Products, Toshiba Europe GmbH. Dankzij compatibiliteit met Windows 7 kunnen gebruikers eenvoudig video’s overzetten van een Windows 7-laptop naar het tv-scherm met slechts één enkele muisklik en de functie “Afspelen op”.

Verder dienen de nieuwste modellen als zogenaamde Digital Media Renderer (DMR) en zijn ze compatible met de innovatieve en unieke Toshiba Media Controller, een toepassing die wordt uitgevoerd op Toshiba laptops en het Home Multimedia Tablet JOURN.E TOUCH. Deze toepassing maakt het mogelijk video, audio en foto’s te streamen tussen DLNA®-compatibele elektronische apparaten.

Dankzij de vele compatibiliteitsopties zijn de HD TV’s in de XV-serie een uitstekende match voor de Multi Screen Vision van Toshiba en kunnen gebruikers content bekijken op het scherm dat het beste aansluit op hun situatie op dat moment.
De nieuwe XV-serie tv’s zijn klaar voor draadloos verbinding maken (802.11a/b/g/n) via een optionele Toshiba USB-dongle. Doordat de tv ondersteuning biedt voor WPS (Wi-Fi Protected Setup), kunt u WLAN-verbindingen instellen met slechts één enkele klik. Voor degenen die de voorkeur geven aan bekabelde verbindingen, is de XV-serie voorzien van een LAN-poort.

Via een van de vier HDMI-poorten (High-Definition Multimedia Interface) kunt u de HD TV aansluiten op een willekeurige HD-bron en niet-gecomprimeerde videostreaming ontvangen in HD-kwaliteit. Twee USB-poorten en een SD-kaartlezer voegen nog twee zeer populaire verbindingsmethodes toe voor het delen van content. Twee Scart-aansluitingen, een pc-poort, een hoofdtelefoonaansluiting, digitale of analoge audio en een DVB-interface (CI+) maken de uitgebreide verbindingsvoorzieningen compleet.

Voor de gebruikers die hun elektronische apparaten liever aansluiten via een analoge verbinding, is de glanzend zwarte XV-serie tevens uitgerust met analoge poorten, zoals SCART, composite video, component video, analoge audio-invoer, pc-invoer (VGA), hoofdtelefoonaansluiting en woofer-uitvoer.

De tv’s in de XV-serie combineren de 100 Hz-verwerkingstechnologie Active Vision M100HD met een full HD-ready 1080p-resolutie, waardoor uitzonderlijke helderheid en trillingvrij afspelen mogelijk worden gemaakt. Dankzij de MetaBrain-processor van Toshiba kan Active Vision M100HD bewegingen in 360-graden inschatten en complexe wiskunde gebruiken om de benodigde beweging van elke pixel te berekenen. Vooral fans van sportuitzendingen of actiefilms zullen deze vloeiende bewegingen kunnen waarderen.

Toshiba AutoView™ selecteert automatisch de optimale beeldinstellingen, zoals helderheid, contrast, gamma, scherpte en kleurverzadiging wanneer u de tv voor de eerste keer instelt. Tevens worden deze instellingen automatisch aangepast aan het omgevingslicht en de weergegeven content. De automatische configuratie verlaagt het energieverbruik verder, omdat het de helderheid vermindert zodra de omgevingsverlichting dit toestaat.

Dankzij de Dolby® Volume-toepassing voor geluidsaanpassing, bent u verzekerd van een constant volumeniveau dat u slechts een keer hoeft in te stellen – zelfs tijdens een reclameblok of tijdens het zappen. De geïntegreerde Audyssey EQ™-equalizer zorgt voor helder, gelijkmatig en ruisvrij geluid, overal in de ruimte, doordat het de frequentiereactie van HiFi-luidsprekers emuleert en dominante of ondervertegenwoordigde frequenties compenseert.

Met SoundNavi worden de geluidsinstellingen aangepast aan de hand van de manier waarop de tv is geplaatst, zodra de gebruiker deze gegevens heeft opgegeven wanneer de tv voor de eerste keer wordt ingesteld. Hierdoor kunnen de tv’s het best mogelijke geluid produceren, onafhankelijk van of de tv is geplaatst op een meubel, of is gemonteerd aan de wand.

Dankzij deze ingebouwde voorzieningen kunnen gebruikers genieten van de allerbeste geluids- en beeldkwaliteit met de juiste instellingen op ieder moment, zonder dat hij of zij deze steeds handmatig moet opgeven.

Energiebesparende tools
Daarnaast helpt AutoView™ u energie te besparen, aangezien hierbij het LCD-backlight wordt gedimd zodra de omgevingsverlichting en de weergegeven content dit toelaten. Het CCFL Eco Panel van Toshiba zorgt voor een lager energieverbruik voor de uitzonderlijk grote helderheid van de geïntegreerde LCD-schermen en halveert de hoeveelheid licht die nodig is voor backlighting in verhouding tot standaardbeeldschermen. Het ECO-scherm werkt met minder Cold Cathode Fluorescent Lamp-backlights (CCFL) en in combinatie met AutoView™ kunt u hiermee tot wel 65 procent besparen op energieverbruik in vergelijking tot een 40”-televisie met een standaard CCFL-scherm zonder without AutoView™. De mogelijkheden voor energiebesparing van de nieuwe XV-serie van Toshiba worden nog verder vergroot door de aan-/uitknop waarmee u de televisie volledig kunt uitschakelen in plaats van deze op stand-by te zetten.

Belangrijkste kenmerken van de XV serie
• Full HD-ready, 16:9 LCD-scherm, 1920 x 1080 pixels
• MetaBrain-processor
• Resolution+
• AutoView voor optimale beeldinstellingen
• Compatibel met Windows 7
• DLNA®-gecertificeerd
• WLAN-ready, WPS-ondersteuning voor eenvoudig instellen van WLAN (WPS-gecertificeerd onderdeel: Dongle WLM-10U2)
• 4x HDMI, 2x USB, 2x Scart, Component Video, LAN-poort, CI+
• Game-modus, pc-modus
• SD-kaartlezer
• REGZA-Link (HDMI CEC), Instaport
• DVB-T, DVB-C
DVB-S/S2 (alleen XV743)
• SoundNavi, Audyssey EQ™, Dolby Volume
• Geschikt voor wandmontage of met voetsteun of arm
• Optie voor volledig uitschakelen
• 32XV733 / 32XV743: 81cm (32 inch)
• 37XV733 / 32XV743: 94cm (37 inch)
• 40XV733 / 32XV743: 102cm (40 inch)
• 46XV733 / 32XV743: 117cm (46 inch)

XV serie prijs en beschikbaarheidDe XV733-serie is vanaf april 2010 verkrijgbaar in Europa en de XV743-serie volgt in juni 2010. Voor prijzen van de XV733 serie kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Toshiba