Anita Witzier keert eind juli terug met BlootGewoon, naakt met een missie. In het KRO-programma gaan groepen mensen uit de kleren voor een zelfgekozen goed doel. Zij poseren voor een fotoshoot, waarvan de beste foto op een stijlvolle naaktkalender komt te staan.

Aan deze tweede serie van KRO BlootGewoon werken wederom twee professionele topfotografen mee: Alek en Suzanne Karsters. Deze twee grote namen uit de wereld van de fotografie zijn bekend om hun eigentijdse werk. Beide werken voor diverse nationale en internationale bladen en hebben een breed en groot portfolio. De vakjury, die iedere aflevering de beste foto van elke groep kiest, bestaat uit model en presentatrice Robine van der Meer, hoofdredactrice van Viva Corinne van Duin en art-director van Glamour magazine Joep Becx.

Volgens presentatrice Anita Witzier is het naakt poseren een uitstekend middel om aandacht te vragen voor een goed doel: “allerlei goede doelen, klein en groot, landelijk en regionaal komen aan bod. Het gaat soms ook om zaken die onbekend zijn en die juist op deze manier aandacht krijgen. De mensen die meedoen krijgen niet alleen een mooie naaktkalender die ten goede komt aan hun persoonlijke goede doel, maar ook meer begrip in hun omgeving omdat ze hun eigen verhaal hebben kunnen vertellen”, aldus Witzier.

Witzier in bushokjes

De eerste serie van KRO BlootGewoon veroorzaakte vorig jaar de nodige commotie. Anita Witzier gaf zelf het goede voorbeeld en ging voor het goede doel uit de kleren en was te zien in bushokjes door het hele land. Dit initiatief werd zowel gewaardeerd als verguisd. Gemiddeld werd KRO BlootGewoon door bijna 1 miljoen mensen bekeken. Zowel de goede doelen als de kandidaten reageerden positief na afloop van het programma. Zo kregen de vrouwen van Stichting Amazones vele warme reacties en kreeg de website voor vrouwen met borstkanker 70% meer bezoekers.

KRO BlootGewoon is vanaf donderdag 29 juli 6 afleveringen lang om 21.35 uur te zien bij de KRO op Nederland 1.