Hart van Nederland in mei met jubileumaflevering

SBS 6 zendt op 10 mei de vijfduizendste aflevering van Hart van Nederland uit en dat viert de nieuwsrubriek met een spe- ciale actie. De redactie gaat namelijk op zoek naar de Nederlander met het groot- ste hart. Dat heeft SBS woensdag laten weten. SBS is trots op het succes van ‘Hart’. “In de afgelopen vijftien jaar is de nieuwsrubriek uitgegroeid tot een succes met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Daar- mee zijn de vroege en late editie van dit programma voor velen een dagelijks ritueel geworden.”

Hart van Nederland was de eerste nieuwsrubriek in Nederland met oog voor het kleine én grote nieuws van eigen bodem. “In de afgelopen jaren heeft het programma zich bewezen als volwaardig en onafhankelijk nieuwsprogramma dat eigen keuzes maakt en dat een groot en trouw publiek heeft weten te bereiken“, aldus SBS.

In Hart van Nederland staan geregeld gewone mensen centraal die ongewone dingen meemaken. Daarom viert het nieuwsprogramma haar jubileum met de kijkers en gaat zij op zoek naar ‘Hét Hart van Nederland’. Dat is een man of vrouw die zich onbaatzuchtig en vrijwillig inzet voor zijn omgeving of initiatieven heeft om de wereld een klein stukje beter te maken. “Vanaf nu doen we een oproep in de uitzending“, zegt een woordvoerder. “Uiteindelijk beslist de redactie wie ‘Hét Hart van Nederland’ heeft en tijdens de vijfduizendste aflevering op 10 mei in het zonnetje wordt gezet.”

De eerste uitzending van Hart van Nederland was op 29 augustus 1995 en sinds 14 augustus 2006 is er ook een vroege editie bijgekomen. De presentatie is afwisselend in handen van Milika Peterzon, Cilly Dartell, Gallyon van Vessem, Selma van Dijk, Maureen du Toit, Evelien de Bruijn en Marlayne Sahupala.