SES Astra komt met eerste 3D TV demo kanaal
SES Astra heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf als eerste in Europa zal starten met een 3D TV demo kanaal via de Astra satelliet.

Na de nodige tests zal het nieuwe 3D TV kanaal de lucht in gaan op 4 mei 2010, op tijd voor de opening van Anga Cable, de internationale beurs voor kabel breedband en satelliet. Deze beurs zal van 4-6 mei gehouden worden in Keulen in Duitsland.

Het nieuwe Astra 3D TV demokanaal zal “free-to-air” beschikbaar zijn via de Astra positie 23,5 graad Oost, en zal in de beginperiode vooral gericht zijn op detailhandelaars en installateurs en gevuld worden met HD kwaliteit content bestaande uit onder andere sport, muziek en ontspanning.

Ferdinand Kaiser, President en CEO van SES Astra, zei: “Nu de eerste 3D TV toestellen beschikbaar komen in de markt , komt de start van Europa’s eerste 3D demo kanaal op het juiste tijdstip om deze prachtige techniek te ondersteunen. Het nieuwe Astra 3D demo kanaal demonstreert de enorme voordelen van de satelliet voor het overbrengen van hoge kwaliteit 3D TV signalen en de leidende rol die SES Astra speelt bij innovatie van uitzendtechnieken.
Door nauw samen te werken met de fabrikanten van TV toestellen, zenders en andere partners binnen onze bedrijfstak laten we weer eens zien waartoe we in staat zijn als voorlopers in implementatie van nieuwe technologie.”

Een aantal zenders die al samenwerken met SES Astra zijn al begonnen met de nieuwe 3D TV technologie via test uitzendingen of reguliere programma uitzendingen. Zo heeft de Engelse betaalzender BSkyB Ltd. al veel ervaring met 3D TV door hun uitzendingen van voetbalwedstrijden in 3D, die in pubs in Engeland en Ierland bekeken konden worden. De Franse betaalzender Canal+ annonceerde de start van haar eerste 3D kanaal in december 2010.

Nadere details over het SES Astra demo kanaal zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Bron: SES Astra