Veel voetbal en analyses tijdens WK op RTL7

RTL 7 gaat zijn kijkers tijdens het WK bijstaan met sfeer, voetbalhumor en de scherpste analyses van de Nederlandse tv. Van donderdag 10 juni (de dag voor de eerste aftrap) tot en met zondag 11 juli (de dag van de finale) zijn dit namelijk tweemaal per dag de ingrediŽnten van 'VI Oranje', een op 'Voetbal International' geÔnspireerde voetbaltalkshow.

Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp presenteren 'VI Oranje' bij de mannenzender. Ze worden elke dag aangevuld met prominente (voetbal)gasten. De thuisbasis van het programma is het buitenterras bij het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen.

Tijdens het WK wordt er tussen 17.50 en 18.55 uur teruggeblikt op de middagwedstrijd en vooruitgekeken naar de wedstrijden die later op de avond worden gespeeld. Tussen 22.15 en 23.30 uur komt 'VI Oranje' terug en wordt er nagepraat over de gespeelde duels. Ook komen er dan bekende Nederlandse artiesten optreden om de avond af te sluiten.

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: "Het WK is het grootste voetbalfeest ter wereld. Als mannenzender en tweede voetbalzender van Nederland willen we daar natuurlijk een bijdrage aan leveren. Samen met Eyeworks Sport is het gelukt om straks twee uitzendingen per dag te kunnen maken. We doen dat om de WK-wedstrijden heen. Met 'VI Oranje' bieden we de kijker straks sfeer, voetbalhumor en de scherpste analyses van de Nederlandse tv."

Met momenteel de rechten van de Europa League, de KNVB Beker en de Jupiler League en voetbalgerelateerde programma's zoals 'Voetbal International' en 'Seat Mooiste Goals Ooit' is RTL 7 de tweede voetbalzender van Nederland. [Radio.NL]