BravaNL ook bij Ziggo op de analoge kabel

De Nederlandse cultuurzender BravaNL zal in de maanden mei en juni in tien Nederlandse regio’s worden toegevoegd aan het analoge basispakket van kabelexploitant Ziggo. Het bereik van BravaNL groeit hierdoor in één keer naar bijna vijf miljoen potentiële kijkers. De analoge distributie gaat plaatsvinden in kabelgebieden waar de programmaraad een positief advies voor BravaNL heeft uitgebracht.

BravaNL was tot nu toe alleen te ontvangen in de UPC-regio Haarlem. Daar komen nu de Ziggo-regio’s Friesland, Twente, Limburg, Brabant, Multikabel (Noord Holland), Rijnland Bollenstreek, Karper, Abcnz, Eemland en Rpgo (het Gooi) bij. Gezamenlijk bestrijken deze regio’s inclusie glasvezelexploitant Glashart (Reggefiber) ongeveer een derde van alle Nederlandse kabelabonnees.

De horizontale programmering van BravaNL bestaat voornamelijk uit nationale en internationale opera’s, concerten, solorecitals en documentaires. BravaNL is de Nederlandse versie van BravaHDTV, de eerste en enige Pan-Europese Hoge Definitie (HD) cultuurzender. BravaNL is een reclamevrije zender en kent alleen soft-sponsoring. [Radio.NL]