High Definition mag dan inmiddels erg ingeburgerd zijn in televisieland, het blijkt dat nog lang niet alle kijkers weten wat er bij komt kijken om beelden echt haarscherp te zien.

UPC heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 2700 televisiekijkers. Slechts 37% van hen weet dat je zenders alleen in HDTV kunt kijken wanneer je een HD (Ready) televisie, een HD-abonnement inclusief HD-decoder hebt en kijkt naar HD-uitzendingen. 21% weet in zijn geheel niet wat er voor nodig is om HDTV te kunnen ontvangen, terwijl 42% ervan uitgaat dat je al met enkele van de genoemde benodigdheden HDTV kunt kijken.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat inmiddels ruim 60% al een Full HD televisie of een HD-Ready televisie in huis heeft. Daarnaast geeft bijna 14% van de ondervraagden aan van plan te zijn een HD-televisie aan te schaffen.

Op de vraag welke televisieprogramma's men het liefst in HD zou willen bekijken, antwoordde 46% van de ondervraagden films. Naast films wilde men alles in HD kunnen bekijken (37%), of documentaires (35%), sportprogramma's (30%) en muziekprogramma's (19%) in HD kunnen zien.