Denon viert in 2010 haar 100 jarig bestaan en heeft vandaag het eerste model uit haar nieuwe lijn geavanceerde audio/video receivers aangekondigd.

De 5-kanaals Denon AVR-1611 is geboren uit haar bekende voorganger AVR-1610 maar biedt betere prestaties voor dezelfde prijs. Het meest opvallende is dat deze nieuwkomer uitgerust is met zowel Full 3D video aansluitingen als 3D surround sound opties. Bovendien is deze voorzien van alle mogelijkheden waarvan u graag wilt dat een AV-reciever deze heeft, inclusief HDMI conversie, comfortabele On-Screen Displays en eenvoudige bediening.


Tot de significante verbeteringen voor alle nieuwe DENON receivers behoren de HDMI v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle gemandateerde formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control). De AVR-1611 ondersteunt niet alleen Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en andere HD Audio formaten maar ook Dolby Pro Logic IIz voor uitgebreide verticale- en horizontale ruimtelijke prestaties aan de voorzijde, de essentie van 3D geluid als aanvulling op de opwindende 3D video.

Aanvullend op het gebruikersgemak is de nieuwkomer voorzien van analoog-naar-HDMI conversie en ondersteuning van één-kabel HDMI verbindingen inclusief de nieuwe Audio Return Channel optie. Tot nu toe had men een optisch- of coaxiaal digitale kabel nodig van de TV naar de AV-receiver om van TV-surround geluid te kunnen genieten. De nieuwe DENON lijn ondersteunt ARC functionaliteit voor totaal gebruikersgemak (opmerking: de TV moet eveneens ARC ondersteunen).

De AVR-1611 heeft een opgewaardeerd eenvoudig te gebruiken On-Screen Display dat alle stappen van de systeeminstellingen, bediening en weergave van andere belangrijke informatie veel gemakkelijker aan de eindgebruiker laat zien. Dit nieuwe model heeft on-screen display (OSD) via HDMI. Dit neemt de frustratie weg van extra noodzakelijke kabelomschakeling of onderbrekingen terwijl men aanpassingen doet tijdens het kijken naar

HD programma’s. Voor verdere uitbreiding van het gebruikersgemak heeft de AVR-1611 Source/Quick Select Power On en Quick Select opties op het frontpaneel en de afstandsbediening. Dit biedt de eindgebruikers een één-toets bron/surround functie.

De audio/video receivers vormen het hart van DENON’s alsmaar voortdurende missie om de thuisbioscoop ervaring voor kritische consumenten verder uit te breiden en te verbeteren. Deze nieuwkomer, de AVR-1611 markeert de start van een nieuwe lijn binnen het jubileumjaar 2010.

Denon AVR-1611 prijs en beschikbaarheid
Vanaf juni zijn is deze nieuwe DENON receiver uitsluitend in de kleur zwart leverbaar. De adviesprijs ligt rond de 400 Euro.

Bron: LookenListen