Warner Home Entertainment verlaagt per half mei blijvend de consumentenadviesprijzen van nieuwe releases op Blu-ray van € 24,99 naar € 19,99, dit maakte het bedrijf gisteren bekend. De nieuwe prijsstrategie moet zorgen voor een flinke verkoopstimulans van films op Blu-ray. De film Sherlock Holmes die op 19 mei op Blu-ray verschijnt, is de eerste release die voor de nieuwe prijs verkrijgbaar zal zijn.

Naast de prijsverlaging voor de nieuwe releases geldt ook voor de films uit het kwaliteitslabel Warner Bros. Essentials – topfilms uit de catalogus op Blu-ray – vanaf half mei een nieuwe consumentenadviesprijs van € 14.99. Momenteel betaalt de consument nog € 17,50 voor deze toptitels. In mei worden daar bovendien een aantal sterke titels aan toegevoegd, waaronder 10,000 BC, Beowulf, Flags of Our Fathers en Robin Hood Prince of Thieves.

Dennis van der Lubbe, Marketing Director van Warner Home Entertainment Benelux: ‘Met de komende prijsverlaging van nieuwe releases en Warner Bros. Essentials op Blu-ray, willen we de Blu-ray markt een flinke push geven. We verwachten dat er door dit nieuwe prijspeil nog meer van de huidige DVD kopers zullen overstappen naar het Blu-ray format, maar natuurlijk ook dat bestaande kopers hun Blu-ray collectie gaan uitbreiden’.

De prijsverlaging wordt groots aangekondigd middels een TV, on-line en outdoorcampagne.

Zoals bekend kan met een film op Blu ray Disc de maximale kwaliteit uit uw HDTV worden gehaald.

Bron: Warner Home Entertainment