Ierse radiodeejay Gerry Ryan overleden


In Dublin is afgelopen vrijdag 2FM-deejay Gerry Ryan overleden. De populaire deejay van de Ierse publieke pop- en servicezender werd dood aangetroffen in zijn woning, nadat hij niet op was komen dagen voor zijn radioprogramma. Ryan werd 53 jaar en laat vijf kinderen achter.

Gerry Ryan presenteerde sinds 1988 ‘The Gerry Ryan Show’ op 2FM. Dit programma was elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur te horen op de zender en de langstlopende show op 2FM. Naast radio maakte Ryan ook veelvuldig televisie.

Zo presenteerde hij in 1994 samen met Cynthia Ní Mhurchú het Eurovisie Songfestival. Andere programma’s die hij presenteerde waren Gerry Ryan's Hitlist, Operation Transformation en Ryan Confidential. Voor het laatstgenoemde programma had hij afgelopen donderdagavond nog de producer aan de lijn met de mededeling dat hij ziek was.

Voor zijn radioshow had hij zich echter niet afgemeld en dat zorgde ervoor dat collega Fiona Looney vrijdagochtend vroeg uit haar bed werd gebeld met de vraag of ze kon invallen voor Ryan. Tegen haar collega’s van de ochtendshow vertelde ze op de zender dat ze zich doodgeschrokken was van het telefoontje en dat ze dacht dat Ryan overleden was, niet wetende dat deze ‘nachtmerrie’ werkelijkheid zou worden. Enkele uren later werd Ryan dood aangetroffen in zijn appartement in Dublin.

Over de doodsoorzaak van Ryan is nog niets bekend. Inmiddels zijn op internet verschillende condoleanceregisters geopend. Ook in het studiocomplex van de publieke omroep RTE is het mogelijk om een condoleanceregister te tekenen. [RS/Radio.NL]