Opera levert eindelijk nieuwe Linux-versie

Opera heeft een nieuwe versie van zijn browser uitgebracht voor Linux en FreeBSD. Windows-gebruikers kunnen deze versie al maanden gebruiken.

De 10.53 bta is volgens de Noorse browsermaker vooral sneller en beter toegesneden op het Linux-platform. De browser is beschikbaar voor verschillende Linux en FreeBSD-systemen. Met de komst van de nieuwe bta belooft de browsermaker betere integratie met KDE en Gnome-desktops en volledige ondersteuning voor het aanpassen van het uiterlijk van de browser.

Prioriteit
"Linux is altijd een prioriteit geweest voor Opera", schrijft Jon von Tetzcher, oprichter van het Noorse bedrijf. "Het was belangrijk voor ons om in deze versie veranderingen aan te brengen in de gebruiksvoorwaarden zodat Opera makkelijker gedistribueerd kan worden op Linux."

De grootste verandering in de browser is de kersverse JavaScript engine Carakan die de browser een stuk sneller maakt. Opera-fans die Linux draaien hebben lang moeten wachten. De versie voor Windows is al maanden geleden opgeleverd. De Noren gaven geen uitleg waarom Linux-gebruikers zoveel geduld moesten hebben.