Nieuw familieprogramma: 'Wie wordt Kruimeltje?'De Avro start zaterdag (8 mei) om 19.00 uur van start met het nieuwe familieprogramma: 'Wie wordt Kruimeltje?' Deze eerste nieuwe aflevering brengt een registratie van de open audities van de musical Kruimeltje. Daar is volgens de Avro in grote getale divers talent op afgekomen.

De kinderen laten voor het oog van een professionele jury hun kunsten zien. Avro-presentator Ewout Genemans: "Wie wordt Kruimeltje? is één van de leukste programma’s die ik ooit heb gepresenteerd. Ik kan me zeer inleven in de jongens omdat ik vroeger ook veel auditie heb gedaan. Hierdoor zie ik veel van mezelf in hen terug wat het presenteren nóg leuker maakt."

De auditie- en workshoprondes die door de Avro zijn geregistreerd, zijn te zien in de eerste zes afleveringen. De toekomstige Kruimeltjes worden tijdens de auditie- en workshoprondes beoordeeld door een vierkoppige professionele jury. Op zaterdag 19 juni starten de televisieshows met tien finalisten. Tijdens de grote finale op zaterdag 3 juli om 19.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. [Radio.NL]