BBC Radio 2 heeft Chris Tarrant gestrikt als invaller. De voormalig ochtenddeejay van Capital FM in Londen zal vanaf 17 mei een week lang middagdeejay Steve Wright vervangen. Hiermee keert Tarrant na ruim vier maanden terug op de Engelse radio.

Maarliefst 17 jaar lang presenteerde Chris Tarrant (64) de ochtendshow op de Londense hitzender 95.8 Capital FM, dat sinds begin dit jaar Capital Radio heet. En met succes, want ‘Capital Breakfast’, was de best beluisterde ochtendshow van de Londense lokale radiostations. In april 2004 kwam er een eind aan de carrière van Tarrant als ochtendeejay. Toen nam Johnny Vaughan het stokje over.

Na diverse invalsbeurten voor verschillende radiostations kreeg Tarrant in oktober 2008 een vaste plek in de programmering van het Real Radio en Smooth Radio netwerk. Hier presenteerde hij een wekelijkse show op de zaterdagochtend. Na het jaar liep het sponsorcontract van de show met een bekend automerk af, waarna de deejay geruisloos van de radio verdween.

In december 2009 ging Tarrant tijdelijk aan de slag bij BBC Radio 2, waar hij de reeks ‘Great British Songbook Of The Eighties’ mocht presenteren. Deze samenwerking is echter zo goed bevallen, dat de deejay opnieuw plaats neemt achter de microfoon van Radio 2. Vanaf 17 mei zal Tarrant een week lang de middagshow tussen 15 en 18 uur (Nederlandse tijd) overnemen van Steve Wright.

Naast radio is Tarrant ook regelmatig op de televisie te zien. Zo presenteert al jaren het populaire spelletje ‘Who Wants To Be A Millionaire?’, dat in Nederland beter bekend is als ‘Lotto weekend miljonars’. Dit jaar presenteerde hij ook nog de spelshow ‘The Door’ op ITV1. [RS/Radio.NL]