Laatste oefenwedstrijden Oranje bij SBS 6


Bondscoach Bert van Marwijk heeft nog drie weken en drie oefenwedstrijden om de selectie te bepalen en zijn team klaar te stomen voor het WK in Zuid-Afrika. Voor het Nederlands Elftal op 14 juni aantreedt tegen Denemarken speelt de ploeg nog tegen Mexico, Ghana en Hongarije. SBS 6 zendt de drie uiterst belangrijke oefenpotjes live uit.

Mexico

Woensdag 25 mei spelen de mannen van Van Marwijk tegen Mexico. Twee dagen later maakt hij zijn definitieve selectie bekend, dus een aantal jongens zal absoluut hun beste beentje voor willen zetten. Het wordt zeker geen makkie, want ook Mexico is geplaatst voor het Wereldkamioenschap, in groep A.

Ghana

En een week later is de volgende WK-ganger aan de beurt. Op 1 juni wordt namelijk geoefend tegen Ghana, dat uitkomt in groep D. Om 19.55 uur is de aftrap en dan staan ook internationale toppers als Michael Essien (Chelsea), Eric Addo (Roda JC), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth) en Matthew Amoah (NAC Breda) op het veld.

Hongarije

Het laatste oefenduel wordt op zaterdag 5 juni gespeeld tegen Hongarije. Met de huidige stand van zaken mag Oranje natuurlijk niet verliezen, maar omdat Hongarije geen WK in het vooruitzicht heeft, kan het alles op alles zetten voor een overwinning tegen een van de WK-favorieten.

In de studio

De oefeninterlands worden besproken door presentator Jan Joost van Gangelen en zijn gasten Ruud Gullit en Jaap Stam. Hans Kraay jr. staat langs de lijn en verslaggever Leo Oldenburger voorziet de wedstrijden van commentaar.