CanalDigitaal HD TV nieuws


Vanaf dinsdag 25 mei kunt u Film1 HD en Sport1 HD ook apart bestellen bij CanaDigitaal. Tot nu toe zaten deze zenders in een combinatiepakket. Film1 HD is beschikbaar voor €14,95 per maand, en Sport1 HD is te bekijken voor €9,95 per maand. Omdat zowel Film1 HD als Sport 1 HD in MPEG4 uitgezonden worden heeft u wel een DUO LNB en een HD-ontvanger nodig.Film1 HD
Film1 biedt u de beste films als eerste op TV. Van grote premičres en publieksfilms tot blockbusters. En de films worden zonder onderbreking uitgezonden. En is er op Film1 een thriller, dan kunt op Film1.2 kijken naar een romantische komedie. Overheerst op Film1 de liefde, dan biedt Film1.2 spanning en avontuur. U kiest zelf uw favoriete genre. Bij Film1.3 kunt u ook kijken naar Europese kwaliteit films of films die niet altijd de bioscoop halen, maar die u wel graag zou willen zien. Laat u verrassen door bijzondere films van zeer getalenteerde regisseurs.
Houdt u vooral van spanning en actie dan zit u bij Film1 Action helemaal goed. Een aparte zender voor zinderende spanning en sensatie! Een groot gedeelte van de films op Film1 zijn nu ook in HDTV kwaliteit te zien op het apart Film1 HD kanaal. Haarscherp beeld zodat u geen detail hoeft te missen!

Sport1 HD
Sport1 is de sportzender van Nederland! 24 uur per dag en 7 dagen per week brengt Sport1 alle actie uit de beste nationale en internationale sportcompetities en –evenementen. Het is de enige zender in Nederland waar kijkers terecht kunnen voor Engels, Spaans, Italiaans en Duits voetbal. Tevens geeft de zender veel aandacht aan andere sporten, zoals tennis, darts, basketbal, hockey, autosport, golf, baseball en volleybal. Grote evenementen zijn bij Sport1 ook uitgebreid in beeld. Documentaires en magazines met de hoogtepunten van de beste sporten maken ons aanbod compleet. Sport1.2 biedt, net als het hoofdkanaal Sport1, een combinatie van live-wedstrijden en toernooien, studioproducties, samenvattingen, magazines en herhalingen. Door de toevoeging van dit kanaal kunt u op elk moment van de dag kiezen uit tenminste twee verschillende sportprogramma’s. Steeds meer sportprogramma’s worden in HD TV kwaliteit uitgezonden. Met de zender Sport1 HD kunt u kijken naar de mooiste sportbeelden alsof u er zelf bij ben.

Philips DSR7121, DSR7141 en DSR8121 ontvangers krijgen nieuwe software
De laatste software upgrade voor de Philips DSR7121, DSR7141 en DSR8121 ontvangers is al weer bijna een half jaar geleden. In deze periode heeft CanalDigitaal veel bruikbare feedback ontvangen. Dit heeft geholpen om de software aanzienlijk te verbeteren. Met deze nieuwe software versie die vanaf dinsdag 25 mei beschikbaar komt is de stabiliteit van de genoemde ontvangers sterk verbeterd.
Uw ontvanger herkent automatisch of nieuwe software beschikbaar is en laadt deze direct in. Dit duurt enkele minuten.

CanalDigitaal blijft haar HD aanbod sterk uitbreiden. Met ruim 28 HD-zenders is het tijd geworden om een aparte HD-zenderlijst te activeren. In deze lijst staan de HD zenders van de publieke en commerciële zenders vooraan in plaats van ver achter in de lijst. Met de software krijgt u de mogelijkheid om de nieuwe HD-zenderlijst in te laden.

Om de HD-zenderlijst in te laden is het noodzakelijk dat u na de software update een “Fabrieksinstelling” uit voert via het Menu. Het uitvoeren van een fabrieksinstelling is vereist omdat de opbouw van de HD-zenderlijst sterk afwijkt van de SD-lijst.

Voor het inladen van de HD-zenderlijst dient u de volgende stappen te volgen:
• Laadt de nieuwe software in (gaat automatisch na herkenning nieuwe software).
• Ga naar het “Menu” en kies “Instellingen”.
• Selecteer “Satellietontvanger”. U dient nu de code “1234″ in te voeren.
• Kies nu de optie “Uitgebreide instellingen” en selecteer de optie “Fabriekstellingen” en druk op OK.
• Na het bevestigen van uw keuze zal de ontvanger Initialiseren. U ziet INIT in de display van de ontvanger.
• Na enkele seconden verschijnt het “Eerste installatie” menu. Volg nu de instructies op het scherm.

Laad de HD-zenderlijst uitsluitend in als u ook toegang heeft tot het HDTV-pakket. Heeft u de HD-zenderlijst ingeladen en u merkt dat u toch geen beeld heeft op de diverse Nederlandse HD-zenders, dan heeft u geen toegang tot het HDTV-pakket. In dat geval kunt u de SD-zenderlijst weer inladen. Volg daarvoor de bovenstaande stappen.

Houdt u er rekening mee dat na het uitvoeren van een fabrieksinstelling dat u uw favorietenlijsten, kinderslot pincode en geprogrammeerde opnamen opnieuw moet instellen. Dit is noodzakelijk omdat alle verwijzingen gebaseerd zijn op de SD-zenderlijst.
Na een fabrieksinstelling zal de ontvanger opnieuw de EPG informatie inladen. Dit gaat het snelst door de ontvanger +/- 5 minuten op stand-by te zetten. De ontvanger haalt namelijk binnen 5 minuten alle EPG informatie opnieuw binnen en is weer klaar voor gebruik.

HDTV-pakket
Heeft u geen abonnement op het HDTV-pakket dan kunt u deze alsnog afsluiten voor maar €5,- per maand. Bel 0900-9327 (€0,15 p.mn.) en sluit direct een abonnement af op het HDTV-pakket.

Bron: CanalDigitaal