Results 1 to 8 of 8

Thread: Ndihme dreambox 800hd

 1. #1

  Ndihme dreambox 800hd

  Pershendetje!Sapo kam blere nje dekoder dreambox 800hd dhe do te doja te dija se kur dua te ngarkoj setting me del error


  Connected.
  Dreambox response: Login successful.
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  Neither a "services" nor a "lamedb" file was found in directory "%" on the Dreambox. /var/tuxbox/config/enigma/
  Check the dream path settings on the option panel to point to the correct Dreambox directories and try again.
  Disconnecting.
  Disconnected.
  Sending Reload commands.
  This might take up to a few minutes to let the Dreambox complete the reloading.
  Network response: HTTP/1.1 404 Not Found
  Could not connect to Dreambox on IP adress xx.xxx.xxx, check the IP address and/or your network.
  Connecting to xx.xxx.xx.
  Connected.
  Dreambox response: Login successful.
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  Neither a "services" nor a "lamedb" file was found in directory "%" on the Dreambox. /var/tuxbox/config/enigma/
  Check the dream path settings on the option panel to point to the correct Dreambox directories and try again.
  Disconnecting.
  Disconnected.
  Sending Reload commands.
  This might take up to a few minutes to let the Dreambox complete the reloading.
  Network response: HTTP/1.1 404 Not Found
  Could not connect to Dreambox on IP adress xx.xxx.xxx.xx. check the IP address and/or your network.
  Connecting to xx.xxx.xxx.xx.
  Connected.
  Dreambox response: Login successful.
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
  Starting FTP transfer
  Transfer complete
  Neither a "services" nor a "lamedb" file was found in directory "%" on the Dreambox. /var/tuxbox/config/enigma/
  Check the dream path settings on the option panel to point to the correct Dreambox directories and try again.
  Disconnecting.
  Disconnected.  cfare duhet te bej qe te mund te hedh keto setting ne te???Falemnderit.

 2. #2
  →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
  Join Date
  12-02-2008
  Location
  The Land of Eagles
  Posts
  4,307
  Uploads
  40

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  provo njehere ti hedhesh manualisht,

  te duhet nje software dreamboxedit
  dhe settings te fundit meri ketu mos harro te zgjedhesh enigma2

 3. #3

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  Faleminderit per pergjigjen po me dreamboxedit me jep kete error qe kam shkruar me siper ,sme njef as usals per motorrr..

 4. #4
  Senior Member
  Join Date
  14-12-2008
  Location
  Denmark
  Posts
  293
  Uploads
  0

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  N.q.se ke image Nabilosat ja hedh direkt nga aparati

 5. #5

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  Po me cmend ky 800hd isha mire me 500s.Ja arita me i vene kanalet duke perdorur vetem programin dreamset 229 i vetmi qe i bente ,ne te ka enigma 0404 po kanalet i shof si emer edhe pse dekoderi eshte i pozicionuar ne gradet e duhura dhe vene parametrat e motorit sic duhet nuk me jep nuk ka figure nuk e leviz as motorrin mos ka ndonje plugin qe even ne funksionim??

 6. #6
  Senior Member
  Join Date
  14-12-2008
  Location
  Denmark
  Posts
  293
  Uploads
  0

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  Kam pershtypjen se e ke problemin tek konfigurimi shiko njehere diseqc duhet ta vendosesh 1.2 per motor

 7. #7
  VIP Member
  Join Date
  01-07-2008
  Posts
  371
  Uploads
  3

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  Quote Originally Posted by arjani10 View Post
  Po me cmend ky 800hd isha mire me 500s.Ja arita me i vene kanalet duke perdorur vetem programin dreamset 229 i vetmi qe i bente ,ne te ka enigma 0404 po kanalet i shof si emer edhe pse dekoderi eshte i pozicionuar ne gradet e duhura dhe vene parametrat e motorit sic duhet nuk me jep nuk ka figure nuk e leviz as motorrin mos ka ndonje plugin qe even ne funksionim??
  nuk pe kuptoj aq mire problemin mirpo nese ke problem me konfigurimin e motorrit shiko ketu se si behet
  Code:
  Menu
  Setup
  Service Searching
  Tuner Configurtion
  pasi te hyni ne Configuration Mode e beni: advanced
  Satellite: 01=19.2E ASTRA
  Use usals for this sat: no
  Stored position: 001 (dmth, si eshte nalt ne fillim te satelitit 01 ashtu duhet edhe ne Stored position)
  LNB: LNB1
  DiSEqC mode: 1.2
  ato me posht nuk beni kurfar ndryshimi.
  keshtu duhet ti beni ne secilin satelit qe deshironi ta keni ne motor.
  
  pasi ta keni kryer dilni nga konfigurimi dhe shkoni ne:
  Positioner setup
  Tune: e shtyp tastin e Kuq dhe e zgjedh satelitin ku ne fillim e ka edhe numrin e pozites dhe shtyp OK
  Positioner movement: me tastin e Gjelbert ose Verdhe e gjen ate satelit te cilin e ke zgjedh.
  pasi ta gjen satelitin shkon ne:
  Positioner storage, e regullon numrin e pozites si e ka ai satelit e shtyp tastin e gjelbert (Store position) dhe pastaj e shtyp tastin e verdhe (Goto position)
  
  me te gjitha satelitet veprohet keshtu njejte vetem se numri i pozicioneve ndryshon.

 8. #8
  Senior Member
  Join Date
  06-10-2008
  Posts
  132
  Uploads
  0

  Re: Ndihme dreambox 800hd

  shiko konfigurimin e AV

Similar Threads

 1. wholesale dreambox 500s,dreambox 500c,dreambox 800hd
  By Chinadreambox in forum Dealer Directory
  Replies: 5
  Last Post: 03-04-2010, 00:47:18
 2. Replies: 0
  Last Post: 08-02-2010, 07:57:06
 3. Dreambox 800HD
  By x0022773 in forum Dreambox
  Replies: 0
  Last Post: 11-01-2010, 05:58:16
 4. dreambox 800hd
  By esmaralda in forum French / Français
  Replies: 3
  Last Post: 15-11-2009, 17:06:03
 5. dreambox 800hd
  By elninio13 in forum Greek / Ελληνικά
  Replies: 3
  Last Post: 25-06-2009, 10:38:09

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •