Verkiezingsgala heeft 3D TV primeur
Ziggo en Sony brengen zondag 6 juni Het Grote Verkiezingsgala – een politiek programma met onder andere Job Cohen, Mark Rutte, Femke Halsema en Alexander Pechtold – integraal, live en in 3D naar de huiskamers in Nederland. Dit is zowel het eerste Nederlandse live 3D TV-programma als het eerste politieke programma ter wereld dat in 3D en met 5.1 surround geluid wordt uitgezonden.

Sony en Ziggo willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het fenomeen 3D TV en zelf ervaring opdoen met de doorgifte van 3D signalen. Van 18.30 uur tot 24.00 uur is het Grote Verkiezingsgala in 3D via digitaalkanaal 15 van Ziggo te volgen. Bezitters van een 3D tv kunnen voor het eerst een 3D live uitzending in de huiskamer bekijken. Bezoekers van het verkiezingsgala in Paradiso kunnen 3D ervaren op de aanwezige Sony 3D televisies. De uitzending is ook in 2D te volgen via de zender Politiek24.

“Wij willen de kijkers een uitzonderlijke televisie-ervaring bieden.”, zegt Marcel Nijhoff, CCO van Ziggo. “Dat betekent dat ze het gevoel moeten hebben zelf bij het debat aanwezig te zijn. 3D beeld en 5.1 surround bieden die mogelijkheid en zorgen voor een fantastische belevenis” Nijhoff zegt verder dat Ziggo binnen een paar weken start met een apart 3D demokanaal en dan ook 3D-films beschikbaar heeft via VOD. (video on demand?)

Rick Londema, Managing Director Sony Benelux: “Sony vervult een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van 3D content en hardware, en produceert, distribueert en projecteert 3D content van lens tot livingroom. De hoeveelheid Sony 3D-films, 3D-concerten en 3D-games neemt snel toe en de 3D home entertainment producten vindt snel de weg naar de consument. Deze uitzending van het politieke debat laat zien dat Sony de woonkamer steeds meer tot het centrum van 3D-entertainment maakt.

Meer informatie over Het grote Verkiezingsgala is te vinden op www.verkiezingsgala.nl

Bron: Ziggo