IT-beheerders niet blij met Nederland - Denemarken


De eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal tijdens het WK, tegen Denemarken, vindt plaats op 14 juni om 13.30 uur. Dat is een ‘normale' werkdag, dus IT-beheerders houden hun hart vast. Een meerderheid verwacht dat het netwerk volledig vol kan lopen door internetvideo. 54% zegt dan ook dat het op de werkplek kijken naar het WK verboden zou moeten worden, meldt netwerkspecialist Blue Coat.


Het onderzoek toont aan dat, hoewel de meeste IT-beheerders van mening zijn dat het bekijken van wedstrijden op de werkplek verboden moet worden, 69% van hen ervan overtuigd is dat medewerkers erop zullen staan dit toch te kunnen doen. Dit bleek ook uit een soortgelijk onderzoek dan uitgevoerd werd door Eclipse Internet onder 2.000 werknemers. Volgens dit onderzoek is 54% van alle werknemers van plan om WK wedstrijden op het werk te volgen

De productiviteit van medewerkers kan verder afnemen door de verleiding om met vrienden, familie en collega's over de WK wedstrijden te discussiëren via sociale netwerken zoals Twitter, LinkedIn en Facebook.