KNVB-beker komende drie jaar te zien bij Veronica


Veronica gaat de komende drie jaar de wedstrijden om de KNVB-beker uitzenden. Tot dit jaar waren die wedstrijden nog te zien bij RTL 7, maar vanaf komend najaar heeft SBS de uitzendrechten verworven. “Ik ben erg blij met de komst van de KNVB-beker naar Veronica. De aankoop van de rechten van deze belangrijke voetbalcompetitie stelt Veronica in staat haar programma-aanbod nog verder uit te breiden“, zegt zendermanager Remko Terlouw van Veronica.

De bekercompetitie van de KNVB is een van de belangrijkste voetbalcompetities in Nederland. Clubs uit verschillende divisies nemen het in de competitie tegen elkaar op en spelen via een knock-out systeem, waardoor de verliezende club meteen uitgeschakeld wordt. De inzet is de beker en een ticket voor Europees voetbal.

Naast alle samenvattings-rechten heeft Veronica tevens de live-rechten in handen van de belangrijkste speelrondes: de kwartfinales, de halve finales en de finale. Nadere informatie zal bekend worden gemaakt op 8 juli tijdens de najaarspresentatie van de SBS-groep.