National Geographic wil band met kijker versterken

National Geographic Channel wil haar band met de Nederlandse kijker verster- ken. De afgelopen tijd is de zender naar eigen zeggen ‘overweldigend’ gegroeid. “We zijn eind 2009 een nieuwe en tot dusver succesvolle weg ingeslagen en het komende jaar zullen we hard werken om meer series in Nederland te gaan produceren hetgeen de band met de Nederlandse kijkers zal gaan versterken en verder zal laten groeien“, zo vertelt zenderdirecteur Raymond van der Vliet van NGC vrijdag.

In de afgelopen vijf maanden is de kijkdichtheid van National Geographic Channel met 27 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2009. “De strategische veranderingen in de programmering en scheduling, het aankopen en produceren van nieuwe sterke series en meer creativiteit in marketing en public relations hebben hier allemaal aan bijgedragen“, zegt Van der Vliet.

“Het succes is onder meer te danken aan zowel het besluit om 24 uur per dag uit te zenden en sterke series als Dog Whisperer en Megafactories“, vult een woordvoerster van ‘NGC’ aan. “De nieuwe serie Dog Whisperer op de vrijdagavond wordt ruim vier keer zo goed bekeken vergeleken met hetzelfde tijdvak zes weken voor de start. Ook de hitserie Megafactories is erg geliefd bij het publiek. Onder de mannen tussen de 20 en 49 jaar werd met nieuwe afleveringen een marktaandeel van 3 procent behaald.“