Omroep MAX verhuist naar Studio 23


Omroep MAX is de nieuwe huurder van Studio 23, de opnamestudio van onder meer De TV Kantine en Deal or no Deal op het Media Park in Hilversum. De seniorenomroep heeft een contract voor vijf jaar getekend met eigenaar TCN. Dat heeft Omroep MAX bekendgemaakt. Vanaf september zullen onder andere programma’s als Tijd voor MAX, Groeten van MAX, het nieuwe ochtendprogramma Koffie MAX en de Geheugentrainer vanuit Studio 23 worden opgenomen en uitgezonden.

MAX krijgt in het najaar veel meer zendtijd door de verkregen definitieve erkenning. Omroepvoorzitter Jan Slagter belooft groot amusement en drama. “Omroep MAX staat aan de vooravond van een flinke groeispurt. Een nieuwe studio en bijpassende redactieruimte horen daarbij. We zijn blij dat we de prettige samenwerking met TCN kunnen voortzetten“, zegt Slagter.

Rudy Stroink van TCN is blij met deze ontwikkelingen. Hij dreigt één van de belangrijkste huurders, RTL Nederland, te verliezen aan Amsterdam. “Wij zijn trots dat MAX voor Hilversum en het Media Park heeft gekozen. Een omroep als huurder maakt het pakket van TCN compleet, op deze wijze laten we zien dat TCN in staat is om alle mediadivisies te faciliteren. Wij verheugen ons op een prettige voortzetting van de samenwerking.”

De afdelingen radio, internet, management en staf van MAX blijven op de huidige locatie boven het Décorcentrum. De televisieredacties verhuizen binnenkort naar De Spil, het voormalig Teletekstgebouw.