Toshiba TX-98MBL notebook met Blu-ray 3D
Toshiba heeft in Japan haar eerste notebook geannonceerd dat in staat is om 3D materiaal te vertonen vanaf de ingebouwde 3D Blu-ray speler.

De TX/98MBL heeft een 15,6 inch LCD scherm met LED achtergrondverlichting dat geschikt is voor 120 Hz weergave. Het notebook maakt gebruik van WinDVD BD voor TOSHIBA om 3D materiaal af te spelen vanaf 3D Blu-ray en is voorzien van NVIDIA 3D Vision software en hardware om 3D zichtbaar te maken op het scherm.

Het 3D notebook maakt gebruikt van actieve 3D brillen waarbij, zoals bekend, afwisselend het glas voor het linker- en rechteroog worden afgesloten in dezelfde frequentie als het 120Hz LCD scherm, wat een effectieve refresh rate oplevert van 60Hz per oog. Doordat op deze manier elk oog een licht afwijkend beeld ziet, wordt een stereoscopisch beeld van hoge kwaliteit mogelijk. Om te voldoen aan de eisen die 3D stelt op grafisch gebied is gebruik gemaakt van de laatste NVIDIA technologie en dat is in dit geval de NVIDIA GeForce GTS 350M met 1GB Video RAM.

De dynabook TX/98MBL wordt geleverd met een paar draadloze actieve 3D brillen zodat meteen kan worden gestart met het bekijken van 3D Blu-ray materiaal of 3D spellen.

De TX/98MBL heeft Harman Kardon stereo luidsprekers en Dolby Advanced Audio aan boord voor geluidsweergave. De processor is een Intel Core i7-740QM en het notebook heeft een 640GB harddisk aan boord.

Toshiba TX-98MBL prijs en beschikbaarheid
De nieuwe dynabook TX/98MBL zal vanaf eind juni beschikbaar komen op de Japanse markt. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron: Toshiba Japan