Openingsceremonie WK live bij NOS Sport


De openingsceremonie van het WK voetbal is vrijdagmiddag 11 juni van 14.05 en 15.25 uur live te volgen op Nederland 1. Tijdens de officiŽle start van ís werelds grootste sportevenement staat onder meer een optreden gepland van de Colombiaanse zangeres Shakira en de Zuid-Afrikaanse band Freshlyground, die het WK-lied Waka Waka ten gehore brengen.

Onder de 89.000 aanwezige toeschouwers zijn mogelijk ook Nelson Mandela en Barack Obama. Het commentaar vanuit Soccer City in Johannesburg wordt verzorgd door Arno Vermeulen.

Later op de dag zijn ook op Radio 1 - in het NOS Radio 1 Journaal (16.30-18.30 uur) en het speciale WK-programma van NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur) - de hoogtepunten van de officiŽle start van de mondiale eindronde in een samenvatting te beluisteren.

Jeroen Grueter doet aansluitend aan de officiŽle plechtigheden verslag van het openingsduel tussen gastland Zuid-Afrika en Mexico (aftrap 16.00 uur) voor televisie en internet. Bas Ticheler neemt deze rol op zich voor NOS Langs de Lijn. Op Radio 1 zijn vanaf 16.00 uur flitsen te horen van het eerste WK-treffen. De uitzending op Nederland 1 en nos.nl/wk2010 begint om 15.30 uur met een voorbeschouwing. Dione de Graaff neemt de presentatie van het programma rondom de eerste WK-wedstrijd voor haar rekening, terwijl Foppe de Haan als analist aanwezig is in de studio in Hilversum. [Radio.NL]