Toptennis op Wimbledon live te volgen bij NET 5


NET 5 doet weer uitgebreid live verslag van het tennistoernooi Wimbledon, dat van 21 juni tot en met 4 juli plaatsvindt in Engeland. Niet alleen op televisie maar ook via wimbledon2010.nl is het hele toernooi te volgen. De meest aansprekende wedstrijden worden dagelijks tussen 13.00 en 19.00 uur uitgezonden op NET 5; op de site zijn alle partijen te zien via livestreams. Oud-proftennisser Jacco Eltingh voorziet de wedstrijden van commentaar.

NET 5 doet voor het derde jaar op rij rechtstreeks verslag van Wimbledon. In 2008 trok de herenenkelspelfinale tussen Rafael Nadal en Roger Federer - met bijna 5 uur speeltijd de langste partij ooit en gewonnen door Nadal - op het hoogtepunt bijna 1,9 miljoen kijkers naar de zender. Vorig jaar nam Federer sportieve revanche door in een vijfsetter Andy Roddick te verslaan, waarna hij zich met een record van vijftien grandslamtitels de beste tennisser aller tijden mocht noemen. Ook deze wedstrijd werd zeer goed bekeken met op het hoogtepunt 1,2 miljoen kijkers.

Jacco Eltingh
Het commentaar bij de partijen op televisie wordt net als voorgaande jaren verzorgd door Jacco Eltingh, die in 1998 zelf - samen met Paul Haarhuis - de Wimbledon-titel in het dubbelspel binnensleepte. Samen met Mariëtte Pakker doet Eltingh verslag vanuit Engeland, terwijl Albert Mantingh vanuit Nederland commentaar geeft.

Wimbledon, ook wel British Open genoemd, is een van de vier grandslamtoernooien van de tennissport. Waar de Australian Open en US Open worden gespeeld op hard court en bij Roland Garros (French Open) de ondergrond gravel is, staat Wimbledon bekend om zijn ‘heilige’ gras. Wimbledon heeft van alle toernooien het hoogste prijzengeld met een totaal van maar liefst 15,6 miljoen euro. [Radio.NL]