Philips BDP7500 Blu-ray spelers krijgen 3D functieOm voortaan van 3D te genieten op de nieuwste Philips blu-rayspelers BDP7500B2 en BDP7500S2 is nu een gratis software-update te downloaden op http://www.blu-ray.philips.com. Deze vernieuwing valt samen met de lancering van een hele reeks van Full HD 3D Ready-televisies deze zomer, inclusief ís werelds eerste 3D-televisie met 21:9 bioscoopverhouding, die reeds in februari werd aangekondigd.

Met de nieuwe Philips blu-rayspeler uit de 7000-serie kan iedereen met elke 3D-compatibele televisie thuis genieten van de nieuwe opmerkelijke filmbeleving in Full HD 3D. Naast blu-raydiscs in 3D speelt deze speler uiteraard ook standaard blu-raydiscs, dvdís en cdís af.

Met deze nieuwe speler heb je ook toegang tot Philips NetTV en zijn brede waaier van internetdiensten, waaronder YouTube, Picasa en tal van lokale terugkijkdiensten, rechtstreeks op je tv-scherm, welke televisie je ook hebt. Dankzij de nieuwe CinemaPerfect HD-motor biedt de nieuwe Philips blu-rayspeler uit de 7000-serie een optimale kwaliteit met dvdís, bdís en internetcontent.

Philips biedt, naar eigen zeggen ook als eerste merk ter wereld, de weergave in het formaat DivX Plus HD aan op zijn blu-rayspelers, en zorgt zo voor een nieuwe referentie in de sector. De speler is ook WiFi-n Ready. Gekoppeld aan de DLNA-streamingmogelijkheid kun je voortaan super gemakkelijk audio, video en fotoís vanaf je computer delen en ervan genieten op de televisie in de huiskamer. Tot slot biedt de nieuwe speler ook speciale uitgangen voor alle 7.1-audiokanalen zodat je elke AV-ontvanger kunt gebruiken. Daarnaast heeft de speler ook een ingebouwd BD-Live-geheugen van 1 Gb, wat toegang biedt tot alle BD-Live-functies van je favoriete films zonder ooit nog een USB-stick te moeten aansluiten.

De consument en de 3D-televisie
Net zoals het geval was met de evolutie van de HD-content en de HD-compatibele televisies, verwacht Philips dat ook de belangstelling voor de 3D-ervaring thuis parallel met de beschikbaarheid van de content zal toenemen. En net zoals de consumenten op verschillende manieren kunnen genieten van 2D-content, zal dat het geval zijn voor 3D. Er zijn nu al tekenen dat een zekere vraag van de consument bestaat. Dit blijkt uit de populariteit van de films die in de bioscoop in 3D uitkomen en de eerste programmaís die de zenders bieden. Deze vraag zal de komende jaren geleidelijk aan stijgen en de Philips televisies en Ėblu-rayspelers zijn klaar om thuis de ultieme kijkbeleving te bieden aan kijkers die nu al, in deze vroege ontwikkelingsfase, willen genieten van 3D.

Bron: Philips