Nederland wint ook van KameroenRobin van Persie


Nederland heeft ook zijn derde duel op het WK in Zuid-Afrika gewonnen. In Kaapstad werd Kameroen met 2-1 geklopt, waardoor Oranje groepswinnaar is en het in de achtste finales moet opnemen tegen Slowakije.

Ook dit keer konden de troepen van bondscoach Bert van Marwijk niet imponeren. Het tempo bleef laag en werd slechts sporadisch opgeschroefd. Robin van Persie had een leuke versnelling, maar zijn schot was recht op de keeper. Even later zette Khalid Boulahrouz, die in de basis startte ten faveure van de 'op scherp staande' Gregory van der Wiel, Dirk Kuijt vrij, die vervolgens de bal naast schoot.

In de 36ste minuut was daar wel ineens dat moment van klasse. Van Persie tikte de bal naar Rafael van der Vaart, kreeg hem in een keer terug en verschalkte de keeper tussen de benen.

Invallers stellen zege veilig
Achterin maakte Oranje een weinig solide indruk. Voor de rust kon Kameroen daar nog niet van profiteren, maar in de tweede helft waren de Ontembare Leeuwen lange tijd de betere ploeg.

Jean Makoun was al een keer dicht bij de 1-1 (goede redding Maarten Stekelenburg) alvorens Samuel Eto'o de gelijkmaker binnenschoot. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen na een ongelukkige handsbal van Van der Vaart.

In de slotfase mocht Arjen Robben zijn eerste minuten op dit WK maken en ook Klaas-Jan Huntelaar viel in. Samen bezorgden ze Nederland alsnog de zege. Na een prachtige pass van Wesley Sneijder krulde Robben de bal knap op de paal. De rebound was vervolgens een prooi voor de scherpe spits van AC Milan.