Bijna elf miljoen kijkers voor derde Oranjewedstrijd

In totaal hebben donderdagavond ruim 10,8 miljoen Nederlanders een gedeelte van de wedstrijd tussen Nederland en Kameroen gezien. Dat meldt de NOS zaterdag na aanvullend onderzoek over het aantal kijkers buitenshuis. Met dit bereikcijfer verdringt deze wedstrijd het treffen tussen Nederland en RoemeniŽ op het EK Voetbal in 2008 uit de top-10 van meest bekeken voetbalwedstrijden van de afgelopen twaalf jaar. Het duel tussen Nederland en Kameroen staat nu tiende op deze lijst.

Van de 10,8 miljoen mensen die donderdag iets zagen van de wedstrijd, keken er 9,5 miljoen thuis voor de buis, inclusief visite. De NOS-uitzending werd buitenshuis, bijvoorbeeld in horeca of op het werk, door 1,3 miljoen mensen gevolgd. De eerste twee groepswedstrijden van Oranje tegen Denemarken en Japan werden gevolgd door respectievelijk 9 miljoen en 9,2 miljoen Nederlanders van zes jaar en ouder.

De best bekeken Oranjewedstrijd van de afgelopen twaalf jaar is de halve finale tussen Nederland en BraziliŽ op het WK van 1998. Toen keken 11,7 miljoen mensen.