Plasma HDTV verkopen stijgen behoorlijkDe wereldwijde verkoop van Plasma HDTV toestellen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 21% gestegen tot 3,39 miljoen stuks, in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het bekende onderzoeksbureau DisplaySearch. Dit aantal ligt ver boven de door het bureau voorspelde 6%. Reden hiervoor is de impuls die de introductie van 3D TV aan de verkoop heeft gegeven.

Ook in Nederland groeit de verkoop van plasma hd tvís sterk. In de eerste drie weken van juni bedraagt de groei zelfs 60% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Naast het enthousiasme voor de komst van 3D tv heeft ook het WK positief gewerkt op de verkoopstijging.

Panasonic bereikte in het eerste kwartaal een wereldwijde verkoop van 1,21 miljoen stuks, een toename van 28,6% in vergelijking met het jaar ervoor.

Panasonic Nederland verwacht een verdubbeling van de 3D plasma-verkoop ten opzichte van haar oorspronkelijke plan. Maar ook de nieuwe generatie 2D Plasma (NeoPDP) van Panasonic verkoopt volgens de fabrikant uitstekend dankzij het gereduceerde energieverbruik en de goede beeldkwaliteit van de Panasonic NeoPDP tvís.

Bron: Panasonic