Nederland-Uruguay meest bekeken tv-programma


Het WK-treffen tussen het Nederlands elftal en Uruguay gaat op dit moment de boeken in als meest bekeken televisieprogramma ooit. In totaal bijna 12,3 miljoen voetballiefhebbers hebben gdinsdagavond - geheel of gedeeltelijk - de halve finale van Oranje gevolgd.

Het betreft het totaal aantal bereikte Nederlanders, mensen die in de thuissituatie of buitenshuis naar de NOS-uitzending van de wedstrijd hebben gekeken. Het oude record van 11,7 miljoen dateerde van dinsdag 7 juli 1998, toen Oranje eveneens speelde om een finaleplaats van de mondiale eindronde. BraziliŽ was destijds de opponent in Marseille.

Van de in totaal 12,3 miljoen mensen die dinsdagavond iets zagen van de rechtstreekse televisie-uitzending, zaten 10,6 miljoen Oranjefans thuis voor de buis (inclusief visite) en volgden 1,7 miljoen voetbalfans de uitzending elders (horeca, werk, openlucht etc.). De top 10 van meest bekeken televisieprogrammaís aller tijden bestaat overigens volledig uit wedstrijden van het Nederlands elftal. [Radio.NL]