Tijdens een feestelijke lanceerbijeenkomst bij ASTRA Benelux in Hilversum is gisteren de nieuwe tv-zender Dance TV HD van start gegaan via ASTRA 23.5° Oost. Hiervoor heeft Dance TV HD een overeenkomst afgesloten met SES ASTRA.

Dance TV HD is een nieuw internationaal HD-televisiekanaal met focus op alle facetten van de internationale dance scene: dj-concerten, festivals, interviews met dj’s en producenten, live feeds vanuit de beste clubs ter wereld, reis- en uitgaanstips. Dus geen videoclips, maar muziek en infotainment.

De uitzendingen via ASTRA 23.5° Oost geven Dance TV HD de mogelijkheid haar programma’s in hoogwaardige HD-kwaliteit aan diverse providers in binnen- en buitenland aan te bieden. De lancering via ASTRA is de eerste stap naar wereldwijde distributie van Dance TV HD. Voorlopig zullen de uitzendingen nog ongecodeerd te ontvangen zijn.

Tot eind augustus zal Dance TV HD preview programmering uitzenden. Daarna zullen de reguliere uitzendingen van start gaan via play-out faciliteiten van Park Post. Dance TV zal concerten en events ook in 3D gaan registreren.

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: ”We zijn er trots op dat Dance TV HD voor ASTRA heeft gekozen. Dance TV HD heeft een letterlijk en figuurlijk grensverleggend programmaformat en is daarmee een zeer aantrekkelijke uitbreiding van ons HD-aanbod. De overeenkomst met Dance TV HD betekent ook een verdere versterking van de ASTRA 23.5° Oost positie als snelst groeiende Europese ‘hotspot’ voor Direct-To-Home en Direct-to-Cable distributie.”

Jeffrey de Veer, CEO van Dance TV HD: “We zijn zeer blij met de overeenkomst met ASTRA. Hierdoor kunnen we onze zender aan providers in alle Europese en omringende markten aanbieden. Voor satellietverspreiding is onze keuze op ASTRA gevallen vanwege de kwalitatief hoogstaande dienstverlening, het uitstekende dekkingsgebied in Europa en de intensieve marketingondersteuning. We zien uit naar een succesvolle samenwerking om Dance TV HD in zoveel mogelijk Europese markten en in de rest van de wereld beschikbaar te krijgen.”

De uitzendingen van Dance TV HD vinden plaats via ASTRA 3B op ASTRA 23.5° Oost (12032 MHz, Symbolrate 27500, FEC 9/10). In de HD-zenderlijst van CanalDigitaal heeft Dance TV HD kanaalnummer 95.

Bron: SES Astra