NOS zondag vanaf 12.00 uur in teken van Oranje

Op Nederland 1 en Radio 1 besteedt de NOS zondag vanaf 12.00 uur uitgebreid aandacht aan de WK-finale in Zuid-Afrika. Ook op maandag pakt de omroep uit, met een extra ontbijteditie van Studio Sport. Dat maakte de NOS woensdag bekend. Op Nederland 1 begint zondag even na 12.00 uur een speciale finale-editie van NOS Studio Sportzomer. Jack van Gelder kijkt in Johannesburg met gasten vooruit naar de wedstrijd van Oranje.

Tussen 13.00 en 17.45 uur schakelt de NOS even over voor een live-verslag van de achtste etappe van de Tour de France. Daarna is het weer Oranje wat de klok slaat, met respectievelijk het dagelijkse WK Journaal en het echte ‘warmlopen’ vanuit Soccer City in Johannesburg.

Na afloop van de WK-finale volgt de nabeschouwing vanuit het stadion en de registratie van de prijsuitreiking. Kort voor middernacht neemt het Tourprogramma NOS Studio Sportzomer De Avondetappe het over vanuit Frankrijk. Tijdens de door Mart Smeets gepresenteerde uitzending kan, afhankelijk van de actualiteit, worden geschakeld met Zuid-Afrika en Nederland.

Radio 1

Ook op Radio 1 trapt NOS Langs de Lijn zondag om 12.00 uur af met een vooruitblik op de eerste WK-finale van het Nederlands elftal in 32 jaar. Maandag volgt tussen 07.00 en 08.00 uur op Nederland 1 en Nederland 2 een extra editie van NOS Studio Sport. Om 19.00 uur zendt de omroep de laatste aflevering uit van het WK Journaal, met Henry Schut en Hugo Borst.