Grote storing treft KPN en Hi


KPN kampt dinsdag met een grote storing op het ADSL-netwerk. Veel klanten zitten daardoor zonder internet, telefonie en/of televisie.
Dat meldt KPN op de website.

Het gaat om een groot gebied waaronder onder andere de steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en Amersfoort."Indien u telefonie of televisie via internet van ons afneemt dan kunnen deze diensten door de storing verstoord zijn. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen", aldus KPN.


Kabelbreuk

KPN-woordvoerster Liselore Stuut heeft inmiddels bevestigd dat een kabelbreuk in de buurt van Rotterdam de oorzaak is van de storing. Volgens Stuut is niet iedereen in de getroffen gebieden van ADSL verstoken, omdat sommige centrales het signaal kennelijk nog wel kunnen doorgeven. Wanneer de storing verholpen is, is echter nog niet bekend.

Klanten van Hi, de mobiele provider van KPN, hebben ook last van de storing. Er komende verschillende klachten binnen over langzaam of niet functionerend mobiel internet. Dat meldt de provider via Twitter.


Gratis parkeren

In Utrecht hoeft dinsdag niet betaald te worden voor een parkeerplek. Door de storing bij provider KPN zijn alle parkeerautomaten buiten dienst. Dat meldde de gemeente Utrecht.

Sinds 10.30 uur kan er bij geen enkele automaat meer een kaartje gekocht worden. Zolang de machines niet werken, schrijven parkeerwachters ook geen boetes uit. ''De apparaatjes waarmee ze dat doen hebben bovendien last van dezelfde storing'', aldus een zegsman.

De storing treft volgens het bedrijf de volgende plekken:
- Alkmaar
- Amersfoort
- Barendrecht
- Bergschenhoek
- Bovenkarspel
- De Bilt
- De Lier
- De Meern
- Den Haag
- Dongen
- Dordrecht
- Enkhuizen
- Fijnaart
- Heerlen
- Hoek van Holland
- Hoeven
- Jaarsveld
- Maassluis
- Made
- Moerkapelle
- Montfoort
- Naaldwijk
- Nieuwerkerk aan den IJssel
- Nijkerk
- Numansdorp
- Oosterhout (NB)
- Oud Beijerland
- Oudenbosch
- Oudewater
- Raamsdonksveer
- Ridderkerk
- Roosendaal
- Rotterdam
- 's Gravenhage
- Spakenburg
- Twello
- Utrecht
- Woerden
- Zevenbergen
- Zevenhuizen
- Zoetermeer

NU.nl/ANP