Online gaat analoge kabel-tv aanbieden


Internet- en telefonieaanbieder Online wil kabeltelevisie gaan aanbieden en de volgens het bedrijf 'veel te hoge prijzen' van bestaande aanbieders gaan aanpakken. Dat meldt De Telegraaf. Inmiddels is Online net als concurrent Tele2 in vergevorderde gesprekken met zowel UPC en Ziggo om gebruik te mogen maken van hun kabel.

Enig struikelblok is de vergoeding die het bedrijf op de kabelmarkt moet betalen aan omroepen en tv-zenders wier programma’s het door gaat geven. Internetaanbieder Online vindt die bedragen veel te hoog.

Online wilde kabeleigenaren UPC en Ziggo dwingen hun contracten met zendgemachtigden te delen, maar de rechter stak daar recent een stokje voor. Dit blijft volgens het bedrijf dan ook de achilleshiel van de vrije kabel. "Stel dat wij geen overeenkomst kunnen sluiten met Kazachstan 1 en UPC en Ziggo wel. Dan mogen zij ons de toegang tot hun kabel ontzeggen", meldt een woordvoerder.

Tele2 denkt over enkele weken al de eerste klanten te kunnen bedienen. Online, met momenteel 300.000 huishoudens als klant, verwacht ruim voor december drie-in-één pakketten in de markt te kunnen zetten. [Adformatie/Radio.NL/Telegraaf]