De prijsvechter is het eerste bedrijf dat de concurrentie met kabelaars UPC en Ziggo op hun eigen netwerk aangaat.

Een standaardabonnement voor kabeltelevisie kost 15 euro per maand. Bij concurrenten Ziggo en UPC kost dat respectievelijk 16,45 en 16,80 euro per maand. Buiten een 'los' abonnement, biedt Tele2 nog twee pakketten aan; het triple-play-abonnement van 39,95 euro per maand bestaat uit een internetverbinding van 20mbit/s, telefonie en interactieve tv. Voor vijf euro extra krijgt de klant er analoge kabeltelevisie bij. "Dit biedt als voordeel dat klanten gemakkelijk een tweede, derde of vierde televisie aan kunnen sluiten zonder dat daar een extra kastje voor nodig is", aldus Remco Meerstra van Tele2.

Even leek het erop dat een kabeltelevisieabonnement voor 5 euro per maand zou kunnen worden afgesloten, maar dat is de meerprijs van een analoog kabeltelevisieabonnement naast de digitale ontvangst via iptv.

Na het openen van de kabelmarkt door de Opta moest Tele2, voordat het gebruik kon maken van het kabelnetwerk van UPC en Ziggo, deals maken met de kabelaars over de exploitatierechten. Het bedrijf betaalt voor iedere klant 8,46 euro per maand exploitatierechten aan de concurrerende kabelproviders. Ook waren contracten noodzakelijk met alle tv-zenders die worden aangeboden.

Vorige week werd bekend dat de BBC akkoord ging met het uitzenden van BBC 1 en BBC 2 door de prijsvechter. Daarmee was de grootste barriθre geslecht. Meerstra: "Eigenlijk wilden we al direct vanaf 1 juli, toen het besluit van de Opta in werking trad, onze diensten via de kabel aanbieden, maar de lanceerdatum hing af van de contracten met de televisiezenders. Na het contract met de BBC eind vorige week, moesten nog enkele deals worden gesloten. Nu dat voltooid is, kunnen we kabeltelevisie vanaf vandaag aanbieden."


Abonnement ---------------------------------------------Tele2--------UPC--------Ziggo

Analoge kabeltelevisie -----------------------------------€15,00-------€16,80-----€16,45

Digitale tv + analoge kabeltv + internet + telefonie ------€44,95-------€45--------€51,50

Internetsnelheid bij triple play-abonnement-------------20Mbit/s-----25Mbit/s---22Mbit/s