Hans Kraay Jr. niet terug in Voetbal International


SBS 6-presentator Hans Kraay Jr. keert niet terug als vaste gast in de talkshow Voetbal International van RTL 7. RTL en SBS zijn er na weken van onderhandelen niet uitgekomen. Dat heeft een zegsman van SBS woensdag bevestigd. Volgens SBS wilde RTL haar op geen enkele manier tegemoet komen. “SBS stelde voor om in ruil voor Hans’ deelname aan Voetbal International RTL-sterren in te zetten voor SBS-programma’s, maar die garantie wilde RTL niet geven“, aldus de SBS-woordvoerder.

Toen RTL niet wilde meewerken aan een uitruil van presentatoren, kwam SBS met een ander voorstel. “SBS kwam met een alternatief en stelde een marktconforme vergoeding voor. Ook hierin wilde RTL niet tegemoetgekomen en toen is besloten de samenwerking tussen Voetbal International en Hans Kraay jr. stop te zetten.”

Kraay Jr. was de afgelopen jaren wekelijks te zien in de tv-show van RTL 7. “Hans Kraay jr. heeft een contract bij SBS maar mocht zo nu en dan aanschuiven bij Voetbal International. Dat groeide echter tot een wekelijkse regelmaat en RTL adverteerde zelfs met de naam en het gezicht van Hans Kraay jr. Dit was voor SBS reden rond de tafel te gaan zitten met RTL en goede afspraken te maken over Hans’ deelname aan Voetbal International“, licht de persvoorlichter toe.

SBS betreurt de houding van RTL. “Voor SBS was het geen probleem geweest als Hans Kraay jr. ook komend seizoen studiogast zou zijn bij Voetbal International, mits daar een redelijke tegenprestatie tegenover komt te staan.”