Results 1 to 2 of 2

Thread: RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie

  RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie


  RTL Nederland en SBS Groep hebben hun medewerking toegezegd aan 3D LiveLab, een expertisecentrum dat als doel heeft om Nederland te ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op het gebied van 3D-televisie. “SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars 3D-expertise“, zegt Josbert van Rooijen van SBS.

  3D LiveLab is een nieuw initiatief van DutchView en 3DNL. Dutchview is in Nederland marktleider op het gebied van tv-registratie en 3DNL brengt organisaties samen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van 3D-producties. “3D heeft internationaal een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen“, zegt Monique van Dusseldorp van 3DNL.

  Het laboratorium van LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. “Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten“, legt Georgette Schlick van DutchView uit. “Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert.”

  Om verzekerd te zijn van een vliegende start hebben DutchView en 3DNL verschillende partijen actief benaderd. Naast RTL en SBS heeft bijvoorbeeld ook Sony haar medewerking toegezegd aan dit platform.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Re: RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie

  3DNL en Dutchview zetten 3D LiveLab op
  3DNL lanceert vandaag in samenwerking met Dutchview met trots het 3D LiveLab. Dit in Nederland unieke live laboratorium is een expertisecentrum voor de productie, registratie en distributie van 3D TV. Vanaf september zullen fabrikanten, TV-producenten, omroepen, zenders en distributeurs samenwerken aan de realisatie van een hoger doel: Nederland ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op gebied van productie en distributie van drie-dimensionale televisie en cinema.

  Monique van Dusseldorp, programmamanager iMMovator en een van de initiatiefnemers van 3DNL: “De ontwikkeling van 3D televisie en film raakt veel verschillende organisaties. Hoewel de belangen van betrokken partijen als ontwikkelaars, producenten, postproductiehuizen, hardwareleveranciers, omroepen en distributeurs meestal niet synchroon lopen, hebben ze wel een gezamenlijk belang. 3D heeft internationaal afgelopen anderhalf jaar een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen. Met de start van het 3D LiveLab wordt een belangrijke stap genomen met het oog op de toekomst.”

  Het LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. Georgette Schlick, CEO DutchView: “Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten. Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert.”

  3D LiveLab partners
  Om verzekerd te zijn van een vliegende start voor het 3D Livelab werken verschillende 3DNL leden actief mee aan dit project, waaronder Sony, RTL en SBS. Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT bij SBS: “SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars expertise als het gaat om 3D.”

  Toekomst
  Het 3D LiveLab is onderdeel van een serie activiteiten ontwikkeld door 3DNL, een platform dat organisaties en bedrijven samenbrengt die in Nederland betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, postproductie, uitzending, distributie en vertoning van 3D-producties. Daartoe organiseert 3DNL naast het 3D LiveLab ook de Nederlandse 3D Dagen die op 22 en 23 november worden gehouden. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden voor het netwerk via www.3dnl.net

  Bron: iMMovator

Similar Threads

 1. UPC en Ziggo klaar voor 3D-televisie
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-04-2010, 16:05:27
 2. Nieuwe goedkopere smartcard voor tweede en derde televisie
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-10-2009, 15:37:53
 3. New TV Vlaanderen komt met Triple Sat voor BBC1 en BBC2 maar niet voor RTBF
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2008, 20:38:59

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •